Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dubbelvärvar från rivalklubben i väst

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Östra Aros värvar från Västra Aros.

SportExpressen kan avslöja att Viktor Hertzberg återvänder till Uppsala och att Sebastian Benker är nära att välja samma väg.

– Vi är mitt uppe i lagbygget, men jag kommer inte kommentera enskilda spelare, säger assisterande sportchefen Tony Mårtensson.

Både Almtuna och VIK är mitt uppe i sina lagbyggen inför kommande upplaga av Hockeyallsvenskan efter att ha gjort bokslut på den säsongen 20/21 för två veckor sedan. 

Och det har hänt en hel del i bägge klubbarna. 

Almtuna har förlorat huvudtränaren Robert Kimby, som valt att satsa på en civil karriär, assisterande tränaren Mathias Zackrisson har därför blivit huvudtränare, och den andra assisterande tränaren Serhan Cicek lämnar för att prova lyckan i Malmö.

På spelarsidan är backtalangen Filip Hasa förlorad då han har skrivit på för Modo. 

I Västerås har nio spelare från den gångna truppen fått beskedet att de måste se sig om efter nya klubbadresser. Två av dessa – Viktor Hertzberg och Sebastian Benker – ser nu ut att fortsätta sina karriärer ihop. 

I Almtuna. 

Enligt SportExpressens uppgifter har Viktor Hertzberg, som gjorde 84 poäng för Almtuna mellan åren 2017 och 2019, skrivit på ett avtal. Den affären är i hamn. 

Kan få sällskap av forwardskollegan

Mycket talar även för att Sebastian Benker väljer samma väg. Vad SportExpressen erfar är den skridskostarka forwarden i långt gångna förhandlingar med Almtuna.

29-årige Benker har tre raka säsonger bakom sig i VIK. Säsongen 19/20 producerade han 32 poäng på 51 matcher för västeråsarna, vilket är Benkers bästa notering i Hockeyallsvenskan. 

Nu erbjöds han inget nytt kontrakt i Västerås i samband med att klubben har genomfört sina individuella samtal under den senaste veckan.

Därför fortsätter nu karriären i ostlig riktning från Västerås - i Uppsala och Almtuna.

Hör mer om värvningen och mycket annat i veckans avsnitt av Sanny & Svensson.