Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömstart för Malmö - andra raka segern

Foto: Emil Malmborg

Förra året gick Malmö IF kräftgång i hockeyallsvenskan.

Nu har man fått en drömstart på nya säsongen.

På fredagen tog man andra raka segern – efter 4-3 mot Mora.

– Det är helt fantastiskt att vara Malmö-spelare idag, säger tvåmålsskytten Lukas Eriksson till Viasat Hockey.

Haussade Malmö med flera storstjärnor stod för ett fiasko förra säsongen. Inför den här har man till stora delar byggt upp – och resultaten har kommit direkt.

Först slog man förhandsfavoriten Örebro i den första omgången. På fredagen tog man andra raka segern, efter 4-3 mot Mora.

– Segern sitter riktigt skönt. Speciellt sätter vi vinner den på, en riktig krigarmatch, säger tvåmålsskytten Lukas Eriksson efter matchen.

"Krigarhistoria"

Efter en mållös första period exploderade det i den andra. Malmö gick upp till 2-0 på 25 sekunder, efter mål av just Lukas Eriksson och Henrik Hetta.

Men Mora kom igen. Mikael Vikstrand och Daniel Viksten stod för reduceringen och kvitteringen. Sedan såg Lukas Eriksson till att det var 3-2 innan den sista akten.

– Sista perioden är en krigarhistoria. Vi hade lite flyt med studsen på sista målet, men det var en skön seger.

"Fantastiskt"

Sebastian Meijer fixade segern med sitt 4-3 mål efter 10.31 i den tredje perioden. Innan dess hade Robert Ricci gjort 3-3.

För Malmö innebär segern en skön start på säsongen.

– Det är helt fantastiskt att vara Malmö-spelare idag, säger tvåmålsskytten Lukas Eriksson