Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Draget: Ulf Dahlén går in i Timrås bås

Ulf Dahlén.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Fredrik Andersson.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Anders ”Ante” Karlsson lider fortfarande av sviterna efter covid-19 och kommer inte vara med när den allsvenska finalserien återupptas. 

Nu kan SportExpressen avslöja att Timrå IK därför tar hjälp utifrån. 

Ulf Dahlén kliver in i tränarbåset och assisterar Fredrik Andersson tills vidare.

Nyheten bekräftades senare av Timrå i ett kort pressmeddelande.

Under söndagskvällen drar matchserien mellan Timrå IK och Björklöven i gång igen efter ett tre veckor långt uppehåll.

Två massiva coronautbrott i klubbarna tvingade finalspelet till en ovälkommen paus, men nu är respektive läger redo att återstarta kvalet, där en SHL-biljett ligger i potten. 

Rapporterna inför matchen i Umeå under söndagskvällen har gjort gällande att både Timrå och Björklöven har stora delar av trupperna redo för matchspel igen, trots att de flesta spelare och ledare insjuknat i covid-19. 

Inte coachat sedan 2014

En som däremot inte kommer delta i de kommande matcherna är Timrås assisterande tränare Anders ”Ante” Karlsson, som fortfarande lider av sviterna efter att ha drabbats av corona. 

Det är inte uteslutet att han kan återvända till tränarbåset senare i serien, enligt SportExpressens uppgifter, men tills vidare kommer Timrå att ta in en tränare utifrån. 

Och det rör sig om Ulf Dahlén, som inte coachat sedan han fick lämna HV71 2014. 

Dahlén, den äldre, är pappa till Timrås kapten Jonathan Dahlén och har en lång och framgångsrik spelarkarriär bakom sig, då han vunnit både SM- och VM-guld, samt spelat över 1000 matcher i NHL. 

Som tränare har han stått i landslagsbåset, assisterat i Dallas Stars och varit huvudtränare i både Frölunda och HV71. 

Nu ska han hjälpa Fredrik Andersson i Timrås bås tills vidare, och han fyller upp den lucka som ”Ante” Karlsson lämnar efter sig.  

I första hand gäller det i de två första matcherna i Umeå.

En extra krydda i att Ulf Dahlén gör comeback just i finalserien mot Björklöven är att han själv är en av de ikoniska guldhjältarna i just Björklöven, som tog hem klubbens enda SM-guld 1987.