Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blev hjälte – när SSK vann första ronden

Christopher Bengtsson jublar efter sitt 3-2-mål.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Jacob Dahlström.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

De två första perioderna var jämna när Södertälje och Västervik drabbade samman i hockeyallsvenskans första kvartsfinal. 

Matchhjälte blev Södertäljes Christopher Bengtsson som gjorde ett mål och spelade fram till ytterligare två. Matchen slutade 4-2 till Södertälje. 

– Det är skönt att vi fick den här första vinsten. Det är viktigt, säger målskytten Bengtsson till C More efter matchen.  

Det var en jämn match som blev den första kvartsfinalsmatchen mellan Västervik och Södertälje under tisdagen. Efter 40 spelade minuter stod det 2-2. 

Fem minuter in i den tredje perioden fick Christopher Bengtsson pucken vid halva plan och avancerade met pucken innan han fick på ett skott som letade sig in i mål. Bengtsson var då involverad i samtliga Södertäljes mål i matchen, två gånger som framspelare och det sista som målskytt. 

– Jag tycker att det är en krigarinsats. Det var jämnt där ute och det är skönt att vi fick den här första vinsten. Det är viktigt, säger målskytten Christopher Bengtsson till C More efter matchen. 

Mattias Karlin: ”För dåligt”

Med strax under en minuts speltid kvar utökade Södertälje ledningen till 4-2 efter ett skott av Lucas Karlsson i öppet mål när Södertälje spelade powerplay.

– Det är för dåligt. Man ska inte vinna en hockeymatch om man gör sådana misstag som vi gjorde, säger en besviken Mattias Karlin, tränare för Västervik, till C More och fortsätter: 

– Det är framför allt individuella grejor. Det får inte vara på den här nivån och framför allt inte i ett slutspel. Vi förtjänar inte att vinna och det här är något vi kommer ta upp i morgon.

Södertälje och Västervik möts igen 25 mars i kvartsfinal två.