Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dömd för rattfylla – nu får han ny chans

Alexander Pettersson från tiden i Västervik.Foto: ANNA-LENA BERGQVIST / BILDBYRÅN

För åtta månader sedan åkte han fast för rattfylla och lämnade Västervik med buller och bång.

Nu har Alexander Pettersson värvats av Vita Hästen. 

"Vita Hästen är av uppfattningen att Alexander förtjänar en andra chans i sin hockeykarriär och kommer ge Alexander den stöttning och hjälp som behövs", skriver Vita Hästen i pressmeddelande. 

I vintras i fjol blev Alexander Pettersson gripen för rattfylla. Hans dåvarande klubb Västervik valde att skriva öppet om skandalen, där Petterssons lagkamrat Victor Öhman också var inblandad. 

"Det finns helt enkelt inte något försvar till att man väljer att köra bil alkoholpåverkad. Båda spelarna har underställt sig – och under torsdagen påbörjat – den behandling som klubben initierat angående deras agerande", skrev Västervik.

Pettersson valde självmant att riva sitt kontrakt och lämna klubben. Nu har han hittat en ny arbetsgivare. Nästa säsong spelar han i Vita hästen.

Ny klubb efter rattfyllan

Klubben har bekräftat affären i ett pressmeddelande där man också adresserar fjolårets skandal. 

"Gällande Alexanders rattfylla är det någonting han ångrar djupt och tagit sitt straff för. Vita Hästen är av uppfattningen att Alexander förtjänar en andra chans i sin hockeykarriär och kommer ge Alexander den stöttning och hjälp som behövs", skriver Vita Hästen i pressmeddelande. 

Klubbens tränare Jonas Johnson hyllar sitt nyförvärv. 

- Alexander är en person jag följt i många år och även tränat under hans tid i Frölunda. Han är inte så stor men väldigt rak och orädd i sitt spel. Dessutom är han en spelartyp som vi letat efter och kommer att komplettera vårat lag på ett bra sätt, säger Johnson.