Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Domarna åker runt och chansar där ute”

Timrå IK vann toppmötet mot Björklöven i Hockeyallsvenskan med 3-2.

Under matchen gick Björklövens Alexander Wiklund hårt åt domarnas insats.

– Det är löjligt – de åker runt och chansar där ute, säger han till C More efter andra perioden.

Björklöven jagade under söndagskvällen poäng och chansen att äta upp en bit av avståndet upp till serieledarna Timrå. Men det var hemmalaget från Medelpad som öppnade starkast. Med bara 15 sekunder kvar av första perioden hade Jonathan Dahlén ett jätteläge att säkra Timrås första mål. Men Kevin Poulin i målet stod för en benparad och lagen kunde gå till vila med 0-0-läge.

Den andra perioden startade i numerärt underläge för Björklöven. Alexander Wiklund åkte ut efter endast 37 spelade sekunder.

– Jag förstår ingenting av det där, det har inte hänt så mycket i den här perioden som man kan ifrågasätta domarna på, säger C Mores expert Harald Lückner.

Wiklund åkte ut i två minuter. Anledningen? Snack med domaren.

– Jag tycker det är jättelöjligt de får stå och skrika vad som helst i båset. Jag sa att det var en solklar utvisning. Då säger domarna till vår kapten att ”han chansade på att jag sa att domaren var en sopa”. Vilket jag inte har gjort, säger Alexander Wiklund till C More

– Domarna åker runt och chansar där ute.

Lööke tvåmålsskytt

Senare i den andra perioden spräckte Jens Lööke målnollan. När Timrå hade numerärt överläge för fjärde gången i matchen slog han till med ett direktskott som hittade nätmaskorna. Samtidigt växte Björklöven in i matchen och hotade allt mer offensivt. Innan den andra perioden var över hade bortalaget läge att kvittera i powerplay. Men stolpen räddade Timrå två gånger om.

Tidigt i den tredje perioden kom kvitteringen. Alexander Deilert avlossade ett handledsskott som gav bortalaget en biljett in i matchen. Timrå skulle svara. Efter en fin framspelning av Dahlén kunde Jens Lööke återta ledningen för hemmalaget. Timrå utökade senare till 3-1 i tom kasse.

Alexander Wiklund hann få in ett tröstmål och slutresultatet skrevs 3-2.