Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Domaren knockad: "En otäck skada"

Publicerad

Otäcka scener utspelade sig i det hockeyallsvenska mötet mellan Västervik och Oskarshamn.

Spelet fick avbrytas i flera minuter under den andra perioden, detta efter att domaren fått en puck i huvudet.

– Det där är en otäck skada, säger C Mores kommentator Linus Eklund.

Det var vid ställningen 1-1 efter sju minuter i den andra perioden som de otäcka scenerna utspelade sig. Oskarshamn vann en tekning till höger i Västerviks zon, pucken gick bak till en back som lade ner en puck mot mål för styrning. Pucken styrdes via en klubba, men inte mot mål, utan rakt i huvudet på linjedomaren. 

Rättskiparen föll till isen och blev liggandes.

– De måste ha in sjukvårdare på isen som ska titta in domaren. Det där är inte kul. Det är sådant som händer så klart, puckar som studsar, säger C Mores kommentator Linus Eklund. 

Till slut kunde domaren resa sig på egen hand och ta sig ut till båset. Där tittades han till av lagens läkare innan han till slut kunde sätta på sig hjälmen och ge sig ut på isen. Men vid den efterföljande tekningen tog han plats på blålinjen, på tryggt avstånd från pucken.

– Det verkar vara klart för spel igen, säger Linus Eklund. 

IKO vann

Matchen, då?

Den vann bortalaget Oskarshamn med 3-2.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag