Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Djurgårdens skambud till Conny Strömberg

Publicerad

Conny Strömberg är på väg bort från Asplöven.

Hockeyallsvenskans poängkung kan bli nästa stjärnnamn i Karlskrona HK.

Det kan hända någonting, men jag kan inte säga något mer nu.

Samtidigt har Djurgården blandat sig i kampen om Conny Strömberg.

 

Modo-produkten Conny Strömberg har ett närmast sanslöst facit bakom sig i hockeyallsvenskan under de senaste åren. På tre säsonger i Örebro har han gjort 190 poäng i grundserie och kvalspel.

Men han har också förföljts av rubriker kring alkohol, avstängningar och bråk.

Därför förlängdes inte heller hans kontrakt med Örebro inför den här säsongen. Istället skrev han ett korttidskontakt med nykomlingen Asplöven.

Där har han gjort 14 poäng på 17 matcher, vilket är bäst i laget.

Men nu är parterna på väg att gå skilda vägar.

Etablerade elitseriestjärnor

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är både Strömberg och Asplöven intresserade av en förlängning, men prislappen ska ställa hinder i vägen.

För Karlskrona HK kan läget vara annorlunda. Klubben har dubbelt så högt publiksnitt som bottenkonkurrenten Asplöven, och har under hösten också visat sig ha stora ekonomiska muskler.

Under de senaste veckorna har nykomlingen lyft in två etablerade elitseriestjärnor i laget: Kent McDonell, 33, och Hannes Hyvönen, 37, spelade båda i elitserien förra säsongen (Färjestad respektive AIK), men har nu Telenor Arena som hemmaplan.

I går blev det dessutom klart att KHK lånar Andrée Brendheden och Nils Bergström från Rögle resten av säsongen.

När SPORT-Expressen pratade med Conny Strömberg i går eftermiddag – innan uppgifterna om KHK blev kända – sade han:

– Jag ska träffa Asplöven om någon timme. Vi håller på att snacka lite, sedan har jag lite andra bollar i luften också. Det kan hända någonting i dag (läs i går), men jag kan inte säga något mer nu.

Strömberg säger sig nu ha intresse från andra klubbar.

– Det är i Sverige, först och främst, säger han hemlighetsfullt.

 

Skambud från Djurgården

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen ska ett besked från Strömberg komma inom kort. Blekinge Läns Tidning skrev sent i går kväll att KHK erbjudit honom ett tvåmånaderskontrakt, men att även Djurgården är intresserat.

Men det ska handla om ett skamligt bud, skriver BLT.

Även BLT uppger att Asplöven också är fortsatt intresserat.

Om sin insats i Asplöven säger Conny Strömberg:

– Det har väl gått hyfsat för mig. Vi har haft ganska mycket chanser och kunde ha gjort mer mål. Laget är lite upp och ner och vi spelar väldigt dåligt ibland. Det blir väl så när man är nykomling och det är mycket nytt. Vi har blandat och gett, säger Strömberg, som fyller 37 under november.

Karlskronas sportchef Calle Höök säger följande om den eventuella övergången.

– Vi har sagt att vi inte ska kommentera några namn förrän någonting är klart. Det jag kan säga är att Conny är en bra hockeyspelare som är kontraktslös i dagsläget.

Hade han passat bra i Karlskrona?

– Ja, det ska jag inte förneka. Bra hockeyspelare passar i de flesta lag.

SPORT-Expressen var sent i går kväll i kontakt med Asplövens tränare och sportchef, Per Kenttä. Han svarade via sms:

– Ingenting klart.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag