Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björklöven vinner efter rysare mot Djurgården

Profilen: ”Han är verkligen en udda fågel”
Björklöven vann det första semifinalen.
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Carl Lindbom tvingades utgå skadad.

UMEÅ. Djurgården åkte på dubbla smällar under söndagskvällen.

Förlust i den första semifinalen mot Björklöven och en skada på Carl Lindbom. 

Nu leder Umeålaget matchserien med 1-0. 

– Vi får se i morgon hur pass illa det är, säger Johan Garpenlöv om Lindbom.

Jens Lööke öppnade målskyttet för Björklöven efter en stark förstaperiod av hemmalaget, men den stora snackisen ägde rum i mittenakten. 

Då trippade nämligen Calle Odelius hemmalagets back Veeti Vainio, som ramlade in i Djurgårdens målvakt Carl Lindbom, som direkt tog sig för ena knät. 

19-åringen, som varit en av Hockeyallsvenskans bästa målvakter, försökte spela vidare men vid nästa spelavbrott gled han ut till båset och sedan direkt in i omklädningsrummet. Även Veeti Vainio tvingades kasta in handduken, vilket gjorde att Björklöven fick spela med fem backar under resten av matchen.

– Jag har knappt hunnit kolla med honom men han klev av så han kunde inte spela vidare, sa Viktor Stråhle om Vainios status. 

Johan Garpenlöv var lika fåordig om Carl Lindbom.

– Vi får se i morgon hur pass illa det är, han var tillräckligt skadad för att inte fullfölja matchen. Sen exakt hur länge han blir borta får vi se.

Djurgården tog matchen till förlängning

Efter skadorna lyckades hemmalaget göra 2-0 när Jacob Andersson bombade in ett skott bakom nyinbytte Matthew Galajda. 

Kort därefter reducerade Noah Östlund till 2-1 efter att ha blivit framspelad av kedjekamraterna Linus Klasen och Wiktor Nilsson. Det var också ställningen vid periodvilan mellan andra och tredje.

Liam Öhgren klev med knappt tre minuter kvar av ordinarie tid fram, han laddade bössan och gjorde 2-2 – ett mål som tog matchen till förlängning.

Där klev Charles David Beaudoin fram och avgjorde med tre och en halv minut kvar av den fjärde perioden. Han spelades fram av Mattias Nörstebö och Scott Pooley. 

– Jag tycker att det är en bra hockeymatch. Det är två lag som möts och det syns, det blir mycket närkamper och situationer som dyker upp det händer mycket saker, säger Viktor Stråhle.

Björklöven leder nu matchserien med 1-0.

– Det är en matchbild som vi förväntade oss. Det var mycket känslor. Vi svarade inte upp ordentligt i början av den första perioden. Sen får vi i gång spelet vi vill spela under den andra halvan. Det är bara att gratulera, vi ser framemot nästa match och att vinna den , säger Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv.