Djurgården lånar in Nils Strandberg Sarén

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

De har endast fem backar under kontrakt inför den hockeyallsvenska säsongen.

Nu lånar de hem 19-årige Nils Strandberg Sarén som i våras lämnade klubben för spel i hockeyettan.

– ”Nisse” var länge med i våra tankar om att skriva avtal med, men vi landade i att det bästa var att han skulle komma till en miljö med mycket istid, säger sportchefen K-G Stoppel om det inledande beslutet.

Djurgården förbereder sig i detta nu för den hockeyallsvenska säsongen. Inte minst med tanke på att laget spelar sina första träningsmatcher redan i nästa vecka (däribland matcherna i Svenska Spel Trophy som SportExpressen sänder).

Men trots att klubben värvat stort så har man fortsatt en tunn backsida. I skrivande stund har laget endast fem backar under kontrakt. 

Men nu lånar klubben in en sjätte i Nils Strandberg Sarén.

19-åringen lämnade klubben så sent som i våras. Detta då han i mitten av maj presenterades av hockeyettanklubben Huddinge efter att i fjol gjort nio SHL-matcher för Djurgården som junior.

Men nu lånas han alltså tillbaka till Djurgården på ett månadslångt lån.

– Vi är väldigt glada över att vi kunde hitta den här uppgörelsen och ha den här nära relationen med Huddinge. ”Nisse” var länge med i våra tankar om att skriva avtal med, men vi landade i att det bästa var att han skulle komma till en miljö med mycket istid, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel och fortsätter:

– Nu får vi tillbaka honom på lån och det känns mycket bra. ”Nisse” känner föreningen och många av killarna i laget väl, så det känns som en jäkligt smidig lösning i väntan på att det droppar in backar.

Djurgården premiärspelar mot Västerås den 23 september.

Läs mer om Svenska Spel Trophy HÄR.

TV: Expressen sänder över 60 försäsongsmatcher i hockey