Krisen växer i Djurgården.
Krisen växer i Djurgården.

Djurgården: "Challe har stort förtroende"

Publicerad

Djurgården har problem i hockeyallsvenskan - och frustrationen växer.

Men tränaren Challe Berglund sitter alltjämt säkert.

- Challe Berglund har det största förtroendet, säger ordföranden Kaarel Lehiste efter 2-4 mot Södertälje.

Djurgården reste sig från 0-2 till 2-2 i den tredje perioden i Axa Sports Center. Då kom kall- duschen.

Robert Carlsson gjorde 3-2 för Södertälje och Carl Hagelin kunde sen fastställa slutresultatet 4-2 i öppen kasse. Förlusten var den tredje raka för Djurgården - och spelarna reagerade starkt.

Douglas Murray skällde ut domaren Christer Lärking och drog på sig ett matchstraff. Och på vägen ut i omklädningsrummet slog storstjärnan Gabriel Landeskog sönder en glasruta i vredesmod.

- Det är inte världens smartaste sak att göra, säger SSK:s klubbdirektör Maria Andark om Landeskogs utbrott.

- Men han har bett om ursäkt och sagt att han ska ersätta den.

Inne i omklädningsrummet var det dystert efter matchen.

Inte många ord yttrades.

I stället kommer man i dag att prata igenom situationen.

- Vi måste spela bättre i 60 minuter - det går inte att ha de här svackorna då vi släpper in våra mål, säger stortalangen Alexander Wennberg.

Vad beror de här svackorna på?

- Jag vet inte. Självklart har man alltid perioder då man spelar lite sämre, men under de delarna får man väl försöka spela väldigt enkelt - chippa ut puckarna och dumpa lite mer - i stället för att spela sig ut. Jag tycker inte riktigt vi lyckas med det, när vi blir tillbakapressade, och då blir vi straffade.

"Vi kan inte deppa ihop"

Backen Kim Lennhammer:

- Vi kan inte deppa ihop allt för mycket, framför allt inte nu när det är matcher varannan dag. Det är bara att försöka ta tag i bitarna och komma tillbaka igen.

Pressen på laget växer, men ordföranden Kaarel Lehiste slår fast att Charles Berglund, tränare och sportchef, sitter säkert.

- Challe Berglund har det största förtroendet. Det är inga bekymmer överhuvudtaget.

Behöver ni förstärka laget med nya spelare?

- Vi ska se till att gruppen lyfter, vi har ett väldigt bra spelarmaterial. Vi har fullt förtroende för spelare, tränare och sportchef.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag