Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Direktören: "Leksand är ungefär som SAS"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Ronny Johannesson

LEKSAND. Serieledning utan NHL-förstärkningar. Men Leksand har fortfarande problem med ekonomin.

– Leksands IF är ungefär som SAS, vi måste göra det riktigt. Annars punkt, punkt, punkt, säger Leksands klubbdirektör Anders Doverskog.

Leksands IF har ansökt hos kommunen om borgen för ett lån på 25 miljoner kronor, men står fortfarande utan svar. Meningen är att det ska komma på fullmäktiges sammanträde den 26 november.

Doverskog hymlar inte med att den allsvenska klubben behöver ett ja för att verksamheten ska överleva.

Behöer lån

– Vi har pengar till löner på kort sikt, men jag vill ändå understryka att det är skarpt läge för oss. För att vi ska kunna klara av denna situation måste vi se till att få till en lösning som håller under lång tid, säger Doverskog.

– Jag hoppas verkligen att kommunen förstår vilket avgörande beslut som ska fattas. För oss handlar detta om att göra något riktigt – som SAS, fortsätter han.

Om Leksand skulle gå hela vägen till elitserien via kvalserien får klubben ett rejält ekonomiskt tillskott från centralt håll, men enligt Doverskog är inte det tillräckligt. Klubben behöver sitt lån.

– Vi kan inte gambla, inte hoppas på kortsiktiga lösningar, säger Doverskog.