Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
 Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Difs drömvärvning - Patric Hörnqvist klar

Publicerad

Djurgårdens drömvärvning är på väg att bli sann.

Tre Kronor-forwarden Patric Hörnqvist har skrivit på för en månad och kan debutera redan i kväll mot Västerås.

– Vi har utrymme kvar i vår budget, säger DIF-ordföranden Kaarel Lehiste till SportExpressen.se.

Nashvilleforwarden Patric Hörnqvist förstärker Djurgården och klubben hoppas att han blir spelklar redan i kväll mot VIK i hockeyallsvenskan.

Hörnqvists nya försäkring måste hinna träda i kraft.

Djurgården säger sig ha utrymme i sin budget för Hörnqvist.

Ingen ersättning

– Det är inte speciellt kostsamt i och med att han inte kräver någon ersättning, säger Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste.

Hörnqvist fick sitt stora genombrott i elitserien då han spelade med Fredrik Bremberg och öste in mål. På de två säsongerna mellan 2006 och 2008 gjorde Hörnqvist 41 mål för Djurgården.

Uttagen i Tre Kronor

Patric Hörnqvist var på väg till Djurgården redan tidigare i höstas, men valde av skatteskäl att skriva på för Red Ice i den schweiziska andraligan. Där gjorde han sju mål och sju assist på nio matcher och blev uttagen i Tre Kronor.

Att han valt att skriva på för en månad med Djurgården nu i november kan göra att klubben inte har råd att förlänga kontraktet längre fram.

– Det har jag ingen kommentar till. Vi tar in honom just nu och så får vi se hur det går, säger Kaarel Lehiste.

NHL-tätt på Hovet

Patric Hörnqvist, som var kontraktslös under Karjalaturneringen, betalade då själv sin försäkring för att spela i Tre Kronor.

På måndagsförmiddagen värmde han med NHL-kamraterna Douglas Murray och Gabriel Landeskog i Djurgården och hoppas på spel i kväll klockan 19.00 mot Västerås som i sin tur har NHL-trion Mikael Backlund, Patrik Berglund och Brendan Mikkelson.

Det blir NHL-tätt på Hovet.

Men Djurgården saknar bland andra Bremberg och Murray mot VIK, enligt DIF:s hemsida. Även Timmy Pettersson, Christian Eklund och Linus Arnesson är borta.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag