Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det skulle röra mitt hjärta om vi gick upp”

Anton Karlsson i Leksand Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: NISSE SCHMIDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anton Karlsson har gjort Leksands fjärde mål i båda kvalmatcherna mot Mora. 

Nu kan han vara på väg att föra laget tillbaka till SHL.

– Vi kommer inte vika ner oss för nån, säger han.

Efter att ha kommit undan med blotta förskräckelsen i första matchen var det ett bestämt Leksand som tog kommandot i den andra.

– Vi började matchserien med en vinst som gav oss mycket självförtroende. När vi dessutom får spela inför dessa fantastiska fans och vetskapen att vi spelat bra hemma hela våren. Det är mycket positiva saker att ta med sig in i såna här matcher, och vi började väldigt stabilt, säger Anton Karlsson.

Han tycker laget hade kontroll fram till 3–0 i mitten av den andra perioden.

– Då slutar vi spela bestämd hockey och släpper in dem, säger han, utan att ha en förklaring till varför det blev så.

Mora hämtade in till 3–2 när Karlsson slog till för Leksand.

– Jag såg att David Rundqvist slog stopp på blå och sökte en yta där jag fick pucken av honom. Då såg jag att backen kom aggressivt på mig så jag försökte bara dra ut honom på kanten och få ett skott högt på mål vid sidan av målvakten och det gick in på rätt sida den här gången.

 

Leksand – Mora: Anton Karlsson hyllar Leksand

Trots ytterligare en Morareducering höll Leksand undan, och för Anton Karlsson skulle det betyda mycket att föra Leksand tillbaka till SHL.

– Jag har varit här i fem år med min fästmö och vi trivs väldigt bra. Leksand är en del av mitt liv. Den här byn… Sporten betyder så otroligt mycket. Det skulle röra mitt hjärta om vi gick upp, men vi har inte vunnit något än.

Vad talar för att det räcker hela vägen?

– Vi har så klart skaffat oss ett bra utgångsläge, men jag skulle säga att det är kriget vi lägger ner för varandra och att vi kan anpassa spelet. Vi kan grisspela lika väl som vi kan bjuda upp till skönspel emellanåt. Vi har hittat en bra nivå där vi kan spela enkelt och vuxet och variera det med att använda pucken på ett mer avancerat sätt.

Anton Karlsson är förberedd på att det kommer bli fortsatt tätt och mycket kamp.

– Det blir så när man möter samma motstånd flera matcher i rad. Det kommer bli mer och mer kamp för varje match, det gäller att vi står upp för varandra om någonting händer. Vi kommer inte vika ner oss för nån.

Hur snabbt lägger ni den här matchen bakom er?

– Vi har sagt att vi ska njuta i kväll, sen är det en ny dag i morgon med träning där vi ska hitta nya detaljer som ska göra oss ännu bättre, säger Anton Karlsson.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Leksand – direkt i Messenger