Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är för tidigt för att bedöma omfattningen”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK HANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Tobias Forsberg fortsätter sig rehabilitering på Akademiska sjukhuset i Uppsala. 

Hans agent Michael Reander meddelar via Leksands hemsida att Forsberg inte spelar mer den här säsongen. 

– Det är fortfarande för tidigt att bedöma omfattningen av skadan, säger han. 

Det var i matchen mot Almtuna på annandag jul som olyckan var framme för Tobias Forsberg. I slutet av den andra perioden kraschade Forsberg oturligt in i sargen och fick föras av isen på bår. 

Direkt efter matchen flyttades han till sjukhus och var enligt rapporterna vid medvetande. 

Dagen efter meddelade landstinget Dalarna på sin hemsida att Forsberg flyttats till Akademiska sjukhuset i Uppsala och att han var “svårt skadad”. 

Första uppdateringen om Tobias Forsberg

Sedan dess har det kommit väldigt knapphändig information om 30-åringen.

Dagen innan nyårsafton meddelade Forsbergs agent Michael Reander följande via Leksands hemsida: 

"Tobias är på ett bra ställe och får den bästa vård och stöttning han kan få. Skadan är allvarlig och det kommer därför att dröja innan mer information om Tobias hälsa kommer att kunna ges. Precis som tidigare är det viktigaste för Tobias just nu att få lugn och ro samt att all hans kraft och energi kan läggas på återhämtning tillsammans med sina närmaste”. 

Agentens nya besked om Tobias Forsberg

På tisdagskvällen kom Reander med en ny uppdatering gällande Forsbergs hälsotillstånd. 

– Då skadan som tidigare nämnts är allvarlig så kommer den närmaste framtiden handla om rehab och återhämtning. Det är fortfarande för tidigt att bedöma omfattningen av skadan. Som tidigare nämnts så får Tobias den bästa stöttning han kan få av sina närmaste och personalen på Akademiska sjukhuset för sin väg tillbaka. Tobias kommer inte att spela något mer under denna säsong. Mer information kommer längre fram. Tills dess kommer inga ytterligare kommentarer att ges, säger Reander till Leksands hemsida

Sedan den otäcka skadan har Forsberg hyllats unisont av hela hockeysverige. Runtom på arenor i hela landet har supportrar med banderoller och sånger önskat Forsberg ett snabbt tillfrisknande. Något Forsberg och hans närmaste har uppmärksammat och är tacksama över. 

– Tobias och hans familj vill med detta uppdaterade meddelande återigen rikta ett stort varmt tack till er alla som på olika sätt skickat hälsningar och lyckönskningar. Tack också för att ni alla visat respekt så att all kraft kan läggas på återhämtning efter operationen, säger Reander.