Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skamfullt och tragiskt – det är en pinsam nivå”

Oliver Eklind fick matchstraff efter tilltaget mot Albin Lundin. Se situationen.
Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Timrå körde över Bik Karlskoga med 8-3. 

Jonathan Dahlén stod för fem poäng – men fokus efter matchen låg på den otäcka smällen som lagkamraten Albin Lundin fick ta emot. 

– Det är tragiskt att se en förening som BIK Karlskoga hålla på på det sättet de gör, säger Timrå-stjärnan till Sundsvalls Tidning. 

Bik Karlskoga fick en drömstart på bortamötet med Timrå, den första i slutspelsserien, när Linus Karlsson satte 1-0 efter tre minuter. 

Men därefter kollapsade laget fullständigt. 

Sebastian Ohlsson satte kvitteringen efter åtta minuter – och 2:49 senare hade Timrå gjort ytterligare tre mål, två av dem i numerärt överläge. 

Bik Karlskoga överkört av Timrå i första perioden

Då valde Bik Karlskoga att byta ut målvakten Tim Juel och byta in Henrik Lundberg. 

– Man kan inte klandra Juel, kanske det sista målet. Men de andra har varit otagbara. Men man måste visa utespelarna att det är dags att vakna nu, säger experten Arto Blomsten i C More. 

Men mindre än två minuter efter bytet hade även Lundberg släppt in en puck till 5-1. 

– Det är ett Karlskoga som blir överkört så här långt, säger Arto Blomsten. 

I den andra perioden satte Jonathan Dahlén och Jens Lööke sina andra mål för kvällen. Däremellan hade Wilhelm Westlund reducerat, och ställningen var 7-2 inför den sista perioden. 

Otäcka scener när Albin Lundin sänktes

Den tredje perioden inleddes med att Jens Lööke satte 8-2 – men kort efter det utspelade sig otäcka scener, när Bik Karlskogas Oliver Eklind sänkte Timrås Albin Lundin till isen med en tackling upp mot axeln, i närheten av huvudet. 

Båren drogs in på isen, men till slut kunde Lundin bege sig till omklädningsrummet för egen maskin. Eklind fick matchstraff för smällen. Tidigare i matchen hade även lagkamraten Valtteri Parikka fått matchstraff. 

Efter matchen var Timrå-stjärnan Jonathan Dahlén kritisk gentemot det agerande som föranledde den smäll som Albin Lundin fick ta emot.

– Jag tycker det är pinsamt, skamfullt. Det är tragiskt att se en förening som BIK Karlskoga hålla på på det sättet de gör. Spelare och tränare står och säger att det är en krock. De borde bli avstängda resten av säsongen allihopa. Nu kan de inte bli det, men jag tycker det är pinsam nivå, säger Dahlén till Sundsvalls Tidning. 

Timrå vann till slut med 8-3 – Jonathan Dahlén noterades för totalt fem poäng i matchen. 

Laget leder slutspelsserien två poäng före Västerås. Fyra matcher återstår. 

Timrå hamnade i underläge tidigt mot Karlskoga men svarade med fem mål på mindre än fem minuter. Se höjdpunkter på Expressen TV.