Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dementerar galna ryktet om svenske NHL-spelaren

Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Det har spekulerats om Linus Ullmark i Mododressen nästa säsong.

Så pass att frågan behövde ställas till klubbens sportchef Henrik Gradin:

– Vi har pratat, men det är inte aktuellt i dagsläget.

Ja, det vore sannerligen en värvningsbomb. Från NHL till Hockeyallsvenskan.

Det är steget Linus Ullmark skulle ta om han valde bort miljonerna och glansen i världens bästa hockeyliga för spel i Modo nästa säsong.

Flera av varandra oberoende uppgiftslämnare har under den senaste veckan tipsat om att Ullmark, på grund av familjesituation under säsongen då han levt ensam i Buffalo medan familjen varit kvar i Örnsköldsvik, ska ha fått honom att fundera på ett sabbatsår med Modo i Hockeyallsvenskan.

I april pratade Ullmark med SportExpressens Gunnar Nordström om tillvaron. 

– Vi visste inte hur det skulle bli med tanke på pandemin, så vi tog det tuffa beslutet att Moa och barnen skulle stanna hemma. Med lockdown och karantän på grund av covid-19 och möjligheten till hjälp från familjen där hemma kom vi fram till att det här var det bästa beslutet. Vår dotter Lily föddes den 15 december, så jag hann bara vara med henne i två veckor innan jag åkte över till Buffalo för träningslägret. Och jag missade Harrys födelsedag när han fyllde tre år i mars. Så nog känns det alltid.

Har kontakt med NHL-spelaren

Skulle Linus Ullmark valt att spela i den svenska andraligan, vid 27 års ålder och efter sex säsonger i Nordamerika, hade det klassats som årets rekrytering alla kategorier, men enligt sportchefen Henrik Gradin finns det ingen sanning i de ryktena.

– Vi har en bra dialog, men det är inte aktuellt i dagsläget.

Då har ni ändå hunnit prata efter säsongen?

– Ja, vi pratade med varandra under förra veckan.

Hur skulle du beskriva er kontakt?

– Jag har haft Linus i TV-pucken och under juniortiden, så vi har en jättebra relation. Vi har haft lite kontakt när han varit borta i Nordamerika också när jag frågat honom om en del spelare.

Om han vill komma hem, då är Modos dörr öppen?

– Modos dörr är alltid öppen för Linus Ullmark.

Men i dagsläget kommer det inte hända?

– Nej. Linus har visat att han kan vara en förstemålvakt i NHL och jag ser inte varför han inte ska fortsätta på den inslagna vägen.

Hur viktigt är det för dig att ha kontakt med tidigare Modospelare som befinner sig i Nordamerika och Europa?

– Jätteviktigt. Jag vet inte hur det varit tidigare i klubben men det kommer jag lägga fokus på. De ska känna att Modo bryr sig om dem och att Modo ska finnas som ett alternativ om de är intresserade att komma hem igen.

Planen: Spela i NHL så länge han kan

Buffalo Sabres säsong tog slut förra veckan efter att laget slutat på sistaplats i sin division. Linus Ullmark har ett utgående avtal med organisationen. 

I SportExpressens artikel från april sade Lugnvikssonen detta om sin framtid:

– Jag försöker att inte oroa mig över det jag inte kan påverka och har meddelat min agent att sköta allt det där tills det kommer ett beslut som jag måste ta ställning till.

Trivs du i Buffalo så bra att du vill vara kvar?

– Jag trivs jättebra här. Buffalo är en trevlig stad för barnfamiljer med fina förorter. Det är en lagom stor stad när man kommer från Norrland. Här bor genuina och sällskapliga människor. Jag är lyckligt lottad med det liv vi lever.

Du är 27 år och borde vara i din bästa ålder som målvakt?

– Jag känner att jag har mina bästa år framför mig och att jag tar steg framåt och utvecklas för varje säsong. Planen och målet är att spela i NHL så länge jag kan.