Daniel Wessner i tröjan med budskapet "Make Karlskoga great again", som liknar Trumps valslogan "Make America Great Again". Foto: C More.Daniel Wessner i tröjan med budskapet "Make Karlskoga great again", som liknar Trumps valslogan "Make America Great Again". Foto: C More.
Daniel Wessner i tröjan med budskapet "Make Karlskoga great again", som liknar Trumps valslogan "Make America Great Again". Foto: C More.
Daniel Wessner. Foto: Pavel Koubek/Tt / TT NYHETSBYRÅNDaniel Wessner. Foto: Pavel Koubek/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Daniel Wessner. Foto: Pavel Koubek/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Daniel Wessner förklarar tröjan

Publicerad

KARLSKOGA/STOCKHOLM. Daniel Wessner låg bakom Karlskogas segermål.

Efter rysaren mot AIK firade han i en T-shirt med texten "Make Karlskoga great again".

Men någon hyllning till Donald Trump är det inte frågan om.

– Haha, nej, men det är ett bra budskap, säger Wessner.

Karlskoga såg länge ut att ta hem segern hemma mot AIK.

Med 40 sekunder kvar av den avgörande matchen ledde man med 2-0.

Då kom kallduscharnas kalldusch.

AIK gjorde två snabba mål och tvingade fram en förlängning. Där blev det till slut Karlskoga-seger – tack vare trotjänarna.

Daniel Wessner passade fram Calle Berglund, som satte matchavgörande 3-2.

Efteråt visste glädjen inga gränser.

– Det är helt sjukt. Vi kände oss starka och vi vek inte ner oss trots att AIK fick in två snabba turmål i slutet, säger Daniel Wessner.

Karlskogas lagkapten, som gjorde sin första säsong för klubben så tidigt som 2000, firade med lagkamraterna i Nobelhallen efter rysarsegern.

Wessner: "Det är ett bra budskap"

Nu väntar kvalspel mot Rögle om en plats i SHL nästa säsong.

– Jag ser fram emot det. Jag älskar verkligen att spela nere i Ängelholm, det kommer koka. Men jag har inte sett dem så mycket i år om jag ska vara ärlig. Det blir spännande, säger Wessner.

35-åringen firade segern i en T-shirt med texten "Make Karlskoga great again", en tydlig anspelning på Donald Trumps "Make America great again". Men det handlar inte om någon hyllning till den amerikanske presidenten.

– Haha, nej det tror jag inte. Jag fick den av våra fans när jag gjorde min 500:e match för klubben. Det är därför det står "500" på ryggen också. Jag tycker att det är ett bra budskap, säger han.

De ser dig kanske som Karlskogas svar på Donald Trump?

– Haha, nej, det tror jag inte heller, säger Daniel Wessner.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag