Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då: Värsta busen Nu: Huvuddomare

Foto: PAVEL KOUBEK/TT / TT NYHETSBYRÅN
Wessner inför matchen mellan Mora och AIK. Foto: C More

Han blev hockeyallsvenskans mest utvisade spelare tre säsonger i rad.

I kväll gjorde Karlskoga-ikonen Daniel Wessner comeback i samma serie – som domare.

37-åringen debuterade under fredagskvällens möte mellan Mora och AIK, som Mora vann med 5-2.

Totalt gjorde han 578 matcher och imponerande 315 poäng i hockeyallsvenskan.

Därtill är Daniel Wessner, efter elva säsonger i BIK Karlskoga (tidigare Bofors), känd för att ha blivit seriens mest utvisade spelare 2011-12, 2012-13 och 2013-14. 

Efter säsongen 2016-17 avslutade han karriären.

– Först och främst vill jag be om ursäkt för alla idiotiska utvisningar, det är nog många som blivit gråhåriga över vissa situationer, sa Wessner till klubbens hemsida.

Daniel Wessners comeback – som domare

Det har emellertid inte hindrat den tidigare lagkaptenen från att, parallellt med sin aktiva karriär, påbörja en domarkarriär. Under sin sista säsong som aktiv spelare dömde Wessner i division 3.

Därefter har 37-åringen tagit kliven upp genom tvåan och ettan – för att under fredagskvällen debutera i hockeyallsvenskan.

Wessner delade på ansvaret som huvuddomare för matchen tillsammans med rutinerade Mikael Sjöqvist, som prisades som Sveriges bästa domare 2019.

Mora vann matchen med 5-2 efter två mål av Brendan Ranford. AIK är fortsatt sist i hockeyallsvenskan och har nu tolv poäng upp till Kristianstad på näst sista plats.