Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Då finns det inget stopp för drömmarna”

Höjdpunkter: Björklöven avgjorde i tom bur
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Björklöven gick vinnande ur toppmötet med Timrå. 

”Löven” gjorde ett litet ryck i toppen av hockeyallsvenskan – och nu siktar laget på SHL. 

– Det finns inget stopp för drömmarna, säger matchhjälten Sebastian Selin i C More.

Timrå kom till Björklöven med vind i seglen. Laget hade fyra raka segrar medan hemmalaget, årets hockeyallsvenska utropstecken så här långt, svajat något de senaste matcherna. 

Sebastian Selin gav hemmalaget ledningen efter sju minuters spel. Men kort efter målet drog Daniel Lindquist på sig en utvisning, och Timrå förvaltade det efterföljande numerära överläget på bästa sätt när Christoffer Jansson satte dit 1-1 i den tolfte minuten. Målet var Janssons första för säsongen. 

Björklöven vann med 3-1

Andra perioden blev mållös, även om Jonathan Dahlén hade en puck i mål. Målet dömdes dock bort eftersom Albin Lundin bedömdes vara inne och störa Joe Cannata i Björklöven-målet. 

Sebastian Selin blev stor matchhjälte när han satte 2-1 sex minuter in i den andra perioden. Med drygt två minuter kvar av matchen valde Timrå-coachen Fredrik Andersson att ta timeout och kort därefter plocka Victor Brattström ur kassen. Timrå pressade på för en kvittering, men lyckades inte riktigt ta sig loss ur Björklövens grepp. Matchen slutade i stället 3-1 efter att Fredric Andersson skickat in pucken i öppen kasse. 

”Inget stopp för drömmarna”

Björklöven leder fortsatt serien, tre poäng före Timrå. 

– Fruktansvärt skönt, det var bra spel hela vägen, säger tvåmålsskytten Sebastian Selin som passar på att hylla hemmapubliken i A3 arena. 

– De är riktigt bra, riktigt roligt att spela nu. 

Selin menar att Björklövens spel kan räcka till en SHL-plats. 

– Det är något vi siktar på, fortsätter vi spela så här finns inget stopp för drömmarna, säger han i C More.

Timrå-tränaren Fredrik Andersson var besviken när han intervjuades. 

– Alltid surt att förlora, men jag är inte nöjd med det sätt vi förlorar på i dag.