Challe: "Vi hade behövt Hörnqvist"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

VÄSTERÅS. Djurgården har inte fått den säsongsstart de velat - det blev ny förlust mot Västerås.

Målskytten Patric Hörnqvist var redo för spel med klubben, men skickades till Schweiz.

– Vi hade verkligen behövt honom i den här matchen, han är en sniper som hade satt några av våra lägen, säger Charles Berglund.

Djurgården sköt 44 skott mot Västeråsmålet. Inget gick in. Trots flera chanser i powerplay och stundtals ett stort spelövertag.

De har inte alls fått den start på säsongen de velat, och Djurgården ligger bara på nionde plats i tabellen efter sju omgångar.

– Det är svårt att säga vad det är som inte fungerar. Om det fanns ett sätt att spela ishockey som gjorde att man vann alla matcher skulle vi ju självklart spela så, säger Kristofer Ottosson.

Vikarierade som back

Centerstjärnan, som skrev kontrakt med klubben efter att supportrarna samlat in pengar, fick gå in och vikariera som back i slutet av matchen. Djurgården hade lite problem med försvarsspelet, samtidigt som Västerås spelade ett giftigt anfallsspel. Hemmalagets NHL-stjärna Patrik Berglund fick gå mållös från matchen, och nu väntar Djurgården på sin stjärna, Douglas Murray.

– Allt pappersarbete är klart nu, men det Douglas har inte fått tillräckligt med träningspass på is. Jag tyckte inte att han var redo för spel mot Västerås, säger Charles Berglund.

Han har tidigare sagt att det inte blir några fler förstärkningar, men hade gärna sett Patric Hörnqvist i djurgårdströjan.

– Vi hade verkligen behövt honom i den här matchen, han är en sniper som hade satt några av våra lägen. Men nu är det som det är, säger Berglund.

Nollade av Vik

Efter segern mot Malmö var Djurgården på väg upp, men ineffektivt skytte i kombination med storspel av hemmamålvakten Lars Johansson gjorde att det blev noll poäng.

– Det kan bli så här när man möter ett lag som har förlorat några matcher i rad. De spelar väldigt bra i försvaret i den här matchen, säger Berglund.

Västerås fastställde slutresultatet 3-0 i öppen kasse, och avancerade förbi Djurgården i tabellen. Djurgårdens nästa match är mot Bofors på hemmaplan.