Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån
 Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Challe: "Vi hade behövt Hörnqvist"

Publicerad

VÄSTERÅS. Djurgården har inte fått den säsongsstart de velat - det blev ny förlust mot Västerås.

Målskytten Patric Hörnqvist var redo för spel med klubben, men skickades till Schweiz.

– Vi hade verkligen behövt honom i den här matchen, han är en sniper som hade satt några av våra lägen, säger Charles Berglund.

Djurgården sköt 44 skott mot Västeråsmålet. Inget gick in. Trots flera chanser i powerplay och stundtals ett stort spelövertag.

De har inte alls fått den start på säsongen de velat, och Djurgården ligger bara på nionde plats i tabellen efter sju omgångar.

– Det är svårt att säga vad det är som inte fungerar. Om det fanns ett sätt att spela ishockey som gjorde att man vann alla matcher skulle vi ju självklart spela så, säger Kristofer Ottosson.

Vikarierade som back

Centerstjärnan, som skrev kontrakt med klubben efter att supportrarna samlat in pengar, fick gå in och vikariera som back i slutet av matchen. Djurgården hade lite problem med försvarsspelet, samtidigt som Västerås spelade ett giftigt anfallsspel. Hemmalagets NHL-stjärna Patrik Berglund fick gå mållös från matchen, och nu väntar Djurgården på sin stjärna, Douglas Murray.

– Allt pappersarbete är klart nu, men det Douglas har inte fått tillräckligt med träningspass på is. Jag tyckte inte att han var redo för spel mot Västerås, säger Charles Berglund.

Han har tidigare sagt att det inte blir några fler förstärkningar, men hade gärna sett Patric Hörnqvist i djurgårdströjan.

– Vi hade verkligen behövt honom i den här matchen, han är en sniper som hade satt några av våra lägen. Men nu är det som det är, säger Berglund.

Nollade av Vik

Efter segern mot Malmö var Djurgården på väg upp, men ineffektivt skytte i kombination med storspel av hemmamålvakten Lars Johansson gjorde att det blev noll poäng.

– Det kan bli så här när man möter ett lag som har förlorat några matcher i rad. De spelar väldigt bra i försvaret i den här matchen, säger Berglund.

Västerås fastställde slutresultatet 3-0 i öppen kasse, och avancerade förbi Djurgården i tabellen. Djurgårdens nästa match är mot Bofors på hemmaplan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag