Challe stannar - byter inte roll i Djurgården

Publicerad

Charles Berglund blir kvar som både sportchef och tränare i Djurgården Hockey.

Ordföranden Kaarel Lehiste reder ut missförstånden.

– "Challe" ska fokusera på laget de närmaste veckorna och se till att vi får upp det på rätt köl, säger Lehiste till SportExpressen.se.

Djurgården kämpar i motvind i hockeyallsvenskan. Efter 19 omgångar ligger den före detta elitserieklubben på nionde plats. Långt i från de tre direktplatserna till kvalserien, och till och med utanför plats 4-7 som ger fortsatt playoff i vår.

Och när Djurgårdens sportchef och tränare Charles Berglund blev intervjuad av Dagens Nyheter sa han:

– Nu ska jag lägga undan sportchefsrollen och bara fokusera på tränardelen.

"Har inte bytt någon roll"

Det tolkades som att han skulle hoppa av jobbet som sportchef.

Men det är fel, enligt Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste.

– Han har inte bytt någon roll eller gjort något annat. Det är helt uppförstorat det här, säger Lehiste till SportExpressen.se.

– Det finns inga sådana förändringar. Jag har inte själv läst DN:s artikel, men de ringde mig i går och frågade om "Challe" skulle fokusera (på tränarjobbet) och då bekräftade jag att "Challe" skulle fokusera. Sedan såg jag i morse att det hade bränt till. Men det blev lite uppförstorat. Det finns ingen sportchefstjänst ledig i Djurgården just nu.

Trio blir bollplank

Charles Berglund får i sitt sportchefsjobb hjälp av de tre styrelsemedlemmarna Jens Öhling, Patric Kjellberg och Ola Josefsson, som själva varit storspelare i Djurgården.

– De tre killarna är knutna till den sportsliga verksamheten och har ett samarbete med "Challe". De är ett stöd och ett bollplank åt "Challe", säger DIF-ordföranden Kaarel Lehiste, som på onsdagskvällen har kallat till medlemsmöte där han, Charles Berglund, de assisterande tränarna Mats Bäcklin och Tony Zabel tillsammans med några spelare ska förklara det sportsliga läget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag