Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Challe: "Hörnqvist och jag har en plan"

Publicerad

Den lockoutade NHL-forwarden Patric Hörnqvist hamnade i Schweiz av skatteskäl.

Men Djurgården och tränaren Charles Berglund har inte gett upp hoppet om en superförstärkning.

– Vi har en plan han och jag, säger Berglund till SportExpressen.se.

VM- och NHL-forwarden Patric Hörnqvist, 25, tränade med Djurgården och hade tänkt skriva på för sin förra klubb och spela där under NHL-lockouten.

Men vid en närmare koll var osäkerheten för stor skattemässigt. Hörnqvist hade tillbringat för många dagar hemma i Sverige efter förra NHL-säsongen och riskerade därmed en skattesmäll.

Håller kontakten

Därför kunde SportExpressen.se den 2 oktober berätta att han skrivit på ett korttidskontrakt med Red Ice i den schweiziska andraligan.

Enligt uppgift jobbar Djurgården fortsatt för att ta in Patric Hörnqvist om lockouten håller i sig.

– Vi håller kontakten, och vi vet var vi har varandra, säger Djurgårdens tränare och sportchef Charles Berglund.

Hörnqvist har gjort 14 poäng (7 mål och 7 assist) på bara nio matcher i Red Ice. Han har gjort mål fem matcher i rad och då satt sex puckar.

Inom kort går hans kontrakt ut i Schweiz ut.

Frågan är när

Charles Berglund:

– Jag vet att han har kontrakt med Red Ice till den 1 november, mer än så säger jag inte...

Frågan är troligen inte om Patric Hörnqvist spelar för Djurgården under NHL-lockouten.

Utan när.

I laget finns redan Colorado-forwarden Gabriel Landeskog och San Jose-backen Douglas Murray.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag