Challe Berglund avgår efter fiaskostarten

Publicerad

Challe Berglund avgår som huvudtränare för Djurgården.

Beslutet kommer efter att laget underpresterat i hockeyallsvenskan under hösten.

Tony Zabel tar över efter Berglund.

– Vårt ledarskap har inte varit bra, säger Challe Berglund till SportExpressen.se.

Charles "Challe" Berglund har beslutat att avgå som tränare för Djurgården.

Det skriver Djurgården Hockey på sin hemsida i dag.

Berglund anser att han inte har fått ut tillräckligt av laget, som endast är på tionde plats i hockeyallsvenskan.

"Viktigaste är resultaten"

– Jag tycker om att vara på is och vara med grabbarna i stridens hetta men det viktigaste är att resultaten kommer och gör de inte det måste man förändra. Då kommer inte mitt ego i första hand utan föreningens bästa går först. Det finns ingen prestige i det här för mig utan det handlar om Djurgårdens bästa.

– Vårt ledarskap har inte varit bra. Vi är tre stycken som har petat i allt utan att få någon riktig tydlighet och av den anledningen har jag framför det här förslaget till vår ordförande och styrelse. Det finns mycket mer att hämta ut av Zabel och Bäcklin och för att göra det så tycker jag att jag var tvungen att kliva år sidan.

Klev av som sportchef

Beslutet kommer bara tio dagar efter att Berglund berättade för Dagens Nyheter att han skulle fokusera mer på tränarrollen och mindre på sportchefsrollen.

Nu blir det alltså precis tvärtom.

Berglund fortsätter som sportchef. Ny huvudtränare blir i stället Tony Zabel, som ledde laget i slutet av elitserien förra säsongen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag