Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dahlén avgjorde dramat – efter Karlins utskällning

Foto: C More
Västerviks Mattias Karlin
Foto: C More
Daniel Marmenlind byttes ut i den andra perioden
Foto: C More

Timrå gick upp till en 3-1-ledning hemma mot Västervik. 

Då tappade bortatränaren Mattias Karlin humöret och skällde ut hela bänken. 

– Jag tror inte ens att Carolas fläkt från ”Fångad av en Stormvind” skulle ha något att sätta emot här, säger kommentatorn Lars Lindberg i C More. 

Jonathan Dahlén blev stor matchhjälte när han avgjorde i förlängningen för sitt Timrå. 

Timrå hade en 1-0-ledning i matcher när de under måndagskvällen tog emot Västervik i den andra semifinalmatchen. 

Hemmalaget inledde bättre och tog ledningen när Albin Carlsson satte 1-0 med sju minuter kvar av första 20. Men Västervik kom tillbaka och kvitterade – Kellen Jones satte 1-1. 

”En fullständig avhyvling”

I den andra perioden skruvade Timrå upp tempot och tog ledningen. Sebastian Hartmann satte 2-1 och minuter senare kom också 3-1 genom Jens Lööke. 

Efter målet var Västerviks tränare Mattias Karlin rejält förbannad – och målvaktsbytet var ett faktum. Daniel Marmenlind ut och in med Henrik Lundberg. 

Enligt C Mores kommentator Lars Lindberg stod Karlin samtidigt för en jätteutskällning som ekade över hela bortabänken. 

– Det är en fullständig avhyvling av Västerviks bänk. Det var en riktig näsbränna från Karlin efter målet, säger Lindberg och drog sedan en jämförelse med självaste Eurovision-vinnaren Carola Häggkvists låt från 1991. 

– Jag tror inte ens att Carolas fläkt från ”Fångad av en Stormvind” skulle ha något att sätta emot här. 

Dahlén: ”Skönt att kunna avgöra”

I den sista perioden kom Västervik tillbaka. Först satte Simon Krekula reduceringen och med en minut kvar kom 3-3 genom Victor Öhman. 

Väl framme i förlängningen klev Jonathan Dahlén fram och avgjorde. Matchen slutade 4-3 och Timrå har nu ett jätteläge att nå finalen. De leder semifinalserien med 2-0. 

– Tålamod sa jag förra matchen. Det är skönt att kunna avgöra för fansen, nu fick de jubla hemma från tv-sofforna, säger Dahlén i C More.