Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt kontraktet – klar för HV71

Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Alexander Ytterells sejour i Modo blev kortvarig. 

Nu bekräftar allsvenska klubben att backen lämnar laget. 

– Vi är överens om att bryta Alexanders tvåårsavtal och är nöjda med hur uppgörelsen har blivit, säger Modos sportchef Henrik Gradin till klubbens hemsida. 

Under måndagen presenterades Ytterell av HV71.

Alexander Ytterell skrev på ett tvåårsavtal med Modo under våren, men partnerna väljer att gå skilda vägar redan nu. 

– Som jag konstaterat tidigare så är det viktigt att de spelare som vi har i truppen verkligen vill spela i Modo, säger Gradin till klubbens hemsida. 

Backen har tidigare spelat för HV71 och kommer nu göra comeback i Smålandsklubben. Ytterell presenteras av Smålandsklubben under måndagen. 

– Jag har saknat HV71 sedan jag lämnade klubben för nya äventyr. Det känns som att komma hem igen och jag längtar efter att få åka ut i Husqvarna Garden igen, säger Alexander Ytterell i pressmeddelande. 

Kontraktet är skrivet över två år. 

Linus Pettersson lämnar

Modo skriver samtidigt att Linus Pettersson kommer att lämna klubben. 

– När det kommer till Linus Pettersson så har vi kommit överens om att bryta hans kontrakt då vi känner att det är viktigt för hans utveckling att få mycket speltid. Vi hoppas få se Linus tillbaka i en MODO-tröja i framtiden, avslutar Gradin.