Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Borås tvingas lämna hockeyallsvenskan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Jan Wiriden

Ekonomiskt krisande Borås HC klarar inte elitlicensen – och kastas ur hockeyallsvenskan. 

– Jävligt tråkigt givetvis, det här beskedet kommer väldigt sent, säger spelaren Jens Karlsson, 29, till HockeyExpressen.se.

Klubben tänker överklaga beslutet.

I maj undvek Borås HC konkurs och de fyra miljoner kronorna i skuld skrevs i stort sett av, men trots det får man inte stanna kvar i allsvenskan.

På onsdagen kom beskedet att klubben inte får någon förnyad elitlicens och i stället börja om i division 1. Ett av kraven är att man inte uppfyller de ekonomiska kraven för elitlicensen, uppger svenska Hockeyförbundet.

Under eftermiddagen har styrelsen haft ett möte med spelarna för att berätta om situationen.

HockeyExpressen.se når forwarden Jens Karlsson precis efter.

– En jävligt dum tidpunkt med tanke på att man vill ha semester nu, det kommer jävligt sent det här beskedet. Det är många nya spelare som kommer och som skrivit kontrakt och då händer detta… Framförallt lider man med våra supportrar. Det är många som investerat känslomässigt i klubben.

Varit positiva

Hela förra säsongen präglades av ekonomiska bekymmer, men enligt Jens Karlsson som varit i föreningen i fem år, har man hela tiden varit förhoppningsfulla.

– Lönen dröjde vissa gånger, då blev det mer att ta på och påverkade en i negativ bemärkelse. Men det har hela tiden varit positivt och från de som kan låter det precis som att det är klart, att det inte finns några skäl att inte ge oss elitlicensen, säger Jens Karlsson.

Därför kom dagens besked från hockeyförbundet mycket oväntat, menar han.

– Det har egentligen inte varit en så stor fråga för oss, utan mer legat i bakvattnet. Många har gått runt och trott att vi kommer spela i allsvenskan, nu är det plötsligt tvärtom.

Vad har ni spelare fått för information från styrelsen?

– Inte alls mycket, de har precis fått beskedet också. De informerade oss för en halvtimme sedan. De tyckte att vi skulle prata med våra agenter. Man har ju förståelse för att de inte har hundra koll de heller.

Tänker överklaga

Vad innebär det här beskedet generellt för klubben och staden, tror du?

- Svårt att säga. Men publiksiffrorna har varit vikande under flera år. Antingen blir det nådastöten som sänker klubben för gott eller så blir det tvärtom, att folk ställer sig bakom igen. De är olika scenarion. Men vilket som är mest troligt vet jag inte.

Vad säger du om din egen framtid?

– Vet faktiskt inte, allt det här kommer så nära tätt inpå. Men först och främst är det sagt att vi ska överklaga. Jag vet inte vilka chanser det är att det går igenom. Jag har ju min dotter och sambo och civila karriär att tänka på, man är ju inte 22 år gammal längre.

Fotnot: HockeyExpressen.se har sökt styrelserepresentanter för Borås HC för en kommentar, men utan resultat.