Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blytungt besked för Modo: ”Helt sjukt”

Bartosak blir pååkt av David Åslin. Foto: C More
Bartosak tvingades utgå med vad som nu bekräftats är en hjärnskakning. Foto: C More

Björn Hellkvist var rasande i går.

Han har inte lugnat sig.

Modo meddelar nu att målvakten Patrik Bartosak drabbats av en hjärnskakning.

– Jag är fortfarande väldigt upprörd. Det är helt sjukt och väldigt, väldigt fel, säger han.

Modos stjärnmålvakt Patrik Bartosak fick lämna isen efter att ha åkt på en smäll av Vita Hästens David Åslin.

Och tränaren Björn Hellkbist var rasande.

– Han kan inte spela vidare, han mår inte bra. Det ser du väl, det är checking to the head från blind side. Den är solklar. Han är helt out, sa han till C More.

– I svensk hockey dömer man bort mål så fort någon petar på målvakten, då tror vi att målvakterna skyddas, men en solklar checking to the head i uppåtgående rörelse inne i målgården är inte matchstraff… nej, jag blir inte klok på detta. Det är helt sjukt.

Beskedet: Hjärnskakning på Bartosak

Under torsdagen läkarundersöktes Bartosak och nu meddelar Modo att målvakten drabbats av en hjärnskakning. Han blir borta i minst en vecka.

– Jag är fortfarande väldigt upprörd över situationen och det på grund av flera orsaker. Dels är det en dålig aktion av Vita Hästen-spelaren och dels en oerhört svag bedömning ute på isen. Sen är det givetvis även väldigt tråkigt för Patrik, säger Hellkvist till klubbens hemsida. 

Han avslutar med lite domarkritik.

– Vi har under säsongens gång dömt bort mål för att klubbspetsar varit i målgården och bestämt oss tillsammans för att skydda målvakterna i sporten. Men sedan när en målvakt blir överkörd med en tackling i huvudet och tvingas att utgå så händer ingenting ute på isen. Det är helt sjukt och väldigt, väldigt fel.