Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björklövens kugge jagas av ärkerivalen

Brian CooperFoto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Brian Cooper var en nyckelspelare i Björklövens jakt på en SHL-plats.

Nu jagas han av ärkerivalen.

– Skellefteå har absolut flaggat upp och visat intresse, säger Coopers agent till Hockeysverige.se.

Brian Cooper anslöt till Björklöven från AIK inför årets säsong och blev snabbt en kugge i det hockeyallsvenska succélaget. Den 26-årige backen förlängde sitt kontrakt med ytterligare ett år under säsongen – men frågan är om han blir kvar.

Flera SHL-klubbar intresserade

Enligt Hockeysverige.se ska både Skellefteå AIK och Oskarshamn vara intresserade av att värva amerikanen.

”Skellefteå har absolut flaggat upp och visat sitt intresse, men Brian själv har inte bestämt sig ännu och vill först landa efter säsongen”, skriver Coopers agent Markus Isaksson i ett sms till sajten och tillägger sedan att fler SHL-klubbar visat intresse.

Brian Cooper producerade 25 poäng (6+19) på 49 matcher i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Han stod även för en assist i de två mötena med Modo som hann spelas innan den hockeyallsvenska finalen avbröts. 26-åringen draftades i femte rundan av Anaheim Ducks 2012 men har inte gjort någon match i NHL. Han har däremot 101 AHL-matcher på meritlistan.