Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björklövens femte raka seger: ”Gastkramning”

Besegrade krisande SSK – se höjdpunkterna från matchen.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

14 missade straffar.

Sen klev Pontus Andreasson fram och fixade Björklövens femte raka seger.

– Det blev en gastkramning, säger kommentatorn Björn Hansén i C More efter 3-2-segern mot Södertälje.

Formstarka Björklöven hade säkerligen hoppats på en bättre start borta mot Södertälje.

Redan efter 45 sekunder åkte Gustav Bouramman ut i två minuter för holding. Och i det efterföljande spelet i numerärt överläge kunde hemmalaget sätta 1-0 genom Anton Blomberg.

Södertälje var i ledning efter 53 sekunder.

Björklöven var dock ikapp när den första perioden stängdes och i mitten av den andra kom också 2-1 genom Alexander Wiklund, som satte sitt femte mål för säsongen. Björklöven såg ut att gå mot tre poäng då Södertälje begärde timeout med 21 sekunder kvar att spela.

Björklöven vann med 3-2 mot Södertälje

Åtta sekunder från slutet kom den förlösande kvitteringen.

Efter videogranskning kunde domarna konstatera att Ludwig Blomstrands tionde mål för säsongen var regelrätt och matchen gick till förlängning – och sedermera till straffläggning.

Där följde en kavalkad av missar. Först efter 14 missade straffar klev Pontus Andreasson fram och överlistade hemmalagets målvakt Alexander Sahlin. Serieledaren Björklöven vann med 3-2 och tog därmed sin femte raka seger i hockeyallsvenskan.

– Det är lite surt att vi tappade där på slutet. Jag tycker att vi är klart bättre, speciellt där i andra och tredje borde vi kanske ha fått in en puck till. Surt att tappa poängen men ändå starkt att gå och vinna på straffar, säger Alexander Wiklund till Västerbottens-Kuriren. 

Lagets assisterande tränare Robert Kimby är relativt nöjd, men kände inte riktigt igen sitt lag i offensiven.

– Sett över 60 minuter gör vi det helt okej, men vi vill ha bättre tryck i anfallszonen. Tråkigt att släppa in mål så sent, men skönt att ta extrapoängen, säger han.