Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björklöven värvar amerikanske poängsprutan Scott Pooley

Foto: David Kirouac / TT NYHETSBYRÅN

Det finns flera platser kvar att fylla i Björklövens trupp inför den kommande säsongen, och tanken är att klubben ska utmana om en SHL-plats även nästa vår.

Nu har klubben klart med en riktig spetsvärvning.

Amerikanen Scott Pooley, 28 år, som stod för 36 poäng i finska Lukko, är klar för klubben, enligt uppgifter till SportExpressen.

Björklöven ska förstärka sitt lag med flera spelare för de främsta kedjorna i laget. Som ska producera och bidra i det offensiva spelet.

Klubben gör dessutom ingen hemlighet av att man ska in med spets i laget, när man har pågående insamling från sina supportrar, likt många klubbar, framför allt i Hockeyallsvenskan haft tidigare, och även Björklöven.

Uppgiftslämnare säger att det kan bli mer än en spelare som förstärker klubben. 

Scott Pooley klar för Björklöven

En spelare är helt klar.

Det är 28-årige forwarden Scott Pooley, som stod för 18 mål i finska högstaligan den senaste säsongen för Lukko, som går till Björklöven.

Detta trots att han har kontrakt med Lukko, och gjorde 34 poäng totalt på sina 55 matcher för finska klubben.

Efter värvningen av Pooley så har Björklöven fyllt upp sin trupp med elva forwards. Ambitionen är att man ska inleda säsongen med uppåt 14 forwards i sin trupp. Man söker därmed fortsatt spets till sin trupp och jagar för fullt just nu.