Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björklöven var starkast i seriefinalen: ”Uppvisning”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Målexplosion i den andra perioden.

Det lade grunden för Björklövens storseger i toppmötet med Bik Karlskoga.

Serieledaren körde över gästerna och vann med 6-3.

– Skönt, naturligtvis, säger tränaren Joakim Fagervall till Västerbottens-Kuriren. 

Det var ettan mot tvåan som ställdes mot varandra när Björklöven tog emot Bik Karlskoga.

Då visade västerbottningarna klass. Efter en målsnål första period, där hemmalagets Sebastian Selin gjorde det enda målet, lossnade det i den andra. 

Och det rejält. Karlskogas Nikola Pasic åkte ut i två minuter för tripping direkt och ”Löven” utnyttjade det numerära överläget på allra bästa sätt då William Eriksson skickade in 2-0 i spel fem mot fyra.

Fredric Andersson ökade på ledningen till 3-0 och Karlskoga svarade med att begära en timeout, något som skulle visa sig få positiv effekt.

Björklöven krossade Karlskoga

För knappt en minut senare kom den efterlängtade reduceringen då Filip Ahl skickade in 1-3. Samme Ahl åkte senare ut för hooking och fick dessutom ytterligare två utvisningsminuter efter osportsligt uppträdande.

Björklöven utnyttjade ånyo sitt powerplay och hann dessutom sätta ytterligare ett mål, 5-1, med 55 sekunder kvar av mittenperioden. Målskytt: Sebastian Selin, som gjorde sitt andra för kvällen.

– Det rann i väg riktigt, riktigt rejält här, säger expertkommentatorn Harald Lückner i C Mores sändning.

– Vi ska gå ut och försöka skaka liv i det här nu, sa Bik-tränaren Staffan Lundh innan den tredje perioden.

Och gästerna skulle få in ännu en puck bakom målvakten Joe Cannata, men Björklöven höll undan och vann till slut komfortabelt med 6-3.

– Vi gjorde två bra perioder, sedan började vi slarva och tappade lite konceptet. Vi spelade alldeles för mycket på risk, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till Västerbottens-Kuriren.