Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björklöven utjämnar – efter Hutchings show

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

Björklöven har utjämnat den hockeyallsvenska finalserien. 

Löven vann den andra matchen mot Modo med 3-0 – efter två mål av Alex Hutchings. 

Samtidigt drabbades Modo av ett tungt skadeavbräck. 

Björklöven hade ett grepp om den första matchen i hockeyallsvenska finalen mot Modo. ”Löven” ledde med 3-1, men Modo kom ikapp och snodde sedan åt sig segern efter en jätteförlängning. 

Även i torsdagens möte var det Björklöven som började bäst. Efter en mållös första period skickade Zach Palmquist in 1-0 via en Modo-back. Den sena riktningsförändringen gjorde det svårt för målvakten Patrik Bartosak att hinna agera. 

2-0 kom i slutet av den andra. Alex Hutchings tog emot pucken vid vänstra tekningscirkeln, men utifrån kanadensarens perspektiv var det trångt framför kassen. Hutchings la i stället en perfekt passning till Tyler Vesel, som fick öppet mål och enkelt kunde lägga in pucken. 

– Han är hur smart som helst där, Hutchings, säger experten Harald Lückner i C More.

Även här var Bartosak, som storspelade för Modo i det första finalmötet, chanslös. 

Björklöven besegrade Modo

Mot slutet av matchen var Vesel och Hutchings inblandade i ytterligare ett mål, där den förstnämnde bröt Modos spel vid mittcirkeln och den sistnämnde satte dit pucken till 3-0 – vilket också blev slutresultatet. 

Modo tvingades inte bara tugga i sig förlusten – de drabbades även av en tung skada på forwarden Adam Tambellini, som lämnade isen och begav sig direkt till omklädningsrummet i den tredje perioden. Tambellini såg ut att ha vridit till sin högra knä- eller fotled och hade svårt att stödja på benet. 

– Det var en jämn förstaperiod, sedan gör vi en katastrofal andraperiod där vi förlorar matchen, säger Modos Johan Forsberg i C More. 

Den tredje matchen spelas i Umeå på lördag. En match som ska spelas inför tomma läktare – men enligt C More har Björklöven trots det sålt 13 000 biljetter till mötet. 

– Det är otroligt. De är ligans bästa fans av en anledning, säger målvakten Joe Cannata, som även kom med följande uttalande om matchen: 

– De började hårt, men höll emot, red ut stormen och kom in i matchen. Det var en bra seger. 

I första mötet fick Modos Rosdahl får matchstraff