Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Morsan måste ha fått hjärtattack på slutet”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

KARLSKOGA/STOCKHOLM. Det var nära jättekollaps. 

Men Björklöven höll undan och besegrade Karlskoga med 8-5 på bortais. 

– Jag var tvungen att ta en promenad när det blev 4–6, jag såg inte slutet av matchen som tur var, säger sportchef Per Kenttä. 

Nu väntar en drömfinal mot Timrå.

Allt kokades ner till en enda match. Matchserien mellan Björklöven och Karlskoga har bjudit på underhållning, heta känslor och mål.

Under fredagskvällen var det dags för den sjunde och helt avgörande matchen när lagen återigen ställdes mot varandra. I potten: en finalbiljett mot Timrå. 

Bortalaget behövde inte vänta särskilt länge för att ledningen. För redan efter 30 sekunder satte Justin Crandall 1-0. Efter en lång (cirka åtta minuter) videogranskning om det var hög klubba eller inte så godkändes målet till slut. 

Karlskoga var nära ett mirakel

Björklöven utökade sedan ledningen till 2-0 kort därefter genom Fredric Andersson. 

Men Karlskoga kom tillbaka och reducerade. David Lilja spelade fram Lukas Pilö som satte 2-1-målet. I samma sekvens åkte Lilja på en rejäl huvudtackling signerat Alexander Hellström. 

I den andra perioden rasade Bik Karlskoga ihop och ”Löven” gjorde tre snabba mål. Efter 40 minuter spelade var ställningen 5-1.  

Andersson: ”Måste ha fått någon hjärtattack”

I den tredje perioden utökade Björklöven till 6-1 och där och då såg allt klart ut. Men Karlskoga väckte liv i matchen och gjorde tre snabba mål. Med drygt fem minuter kvar stod det 6-5 och hemmalaget forcerade för en kvittering. Men ”Löven” höll undan och redde ut stormen och vann till slut med 8-5 efter makalöst drama. 

– Morsan måste ha fått någon hjärtattack på slutet, ingen vågade kolla. Vi tar utvisningar, klubborna går sönder och tappar huvudet. Samtidigt som de får till deras sikte. Men nu vann vi i alla fall och jag kan pusta ut. Vi gör en bra match, bortsett från de sista tio minuterna, säger Fredrik Andersson i C More. 

– Du kan gissa hur det gick med mitt hjärta, det var fan utanför kroppen ett tag. Men det är på plats nu igen i alla fall, säger Alexander Deilert

Nu väntar final mot Timrå med start på söndag. 

– Timrå är ett bra lag och vi har slagit dem förr, chansen finns. Vi får slicka såren nu och se vad vi har tillgängligt för lördag, säger sportchef Per Kenttä efter matchen.