Björklöven firar straffsegern mot Modo. Foto: SKÄRMDUMP C MORE
Björklöven firar straffsegern mot Modo. Foto: SKÄRMDUMP C MORE

Björklöven starkast i Norrlandsderbyt

Publicerad

Björklöven var på väg mot en trepoängare hemma mot Modo.

Men trots att Modos poängkung Emil Molin blev utvisad med bara två minuter kvar kvitterade Modo sent i numerärt underläge.

– De kommer inte sova gott i natt efter det där, säger C Mores expert Harald Lückner.

Så väl Björklöven som Modo är indraget i getingboet kring de sista slutspelsplatserna.

I kväll stod viktiga poäng på spel när Modo gästade Björklöven i A3 Arena. En match där målvakterna som stal showen.

Björklöven satt i förarsätet utan för den delen få hål på storspelande Erik Hanses. Första perioden slutade mållös, och det skulle krävas 20 skott i den andra perioden för att till slut få till ett mål. Marcus Jonsson hittade nätet med sex minuter kvar av den andra perioden, framspelad av Mikko Pukka och Mattias Granlund.

Stjärnan blev syndabock - trodde alla

Modos poängkung Emil Molin hade en tyngre afton och gick poänglös av isen för tredje matchen i rad.

Med bara två minuter kvar drog han på sig en utvisning sedan han satt en hand i ansiktet på en motståndare framför offensiv målbur.

– Den där är ju totalt onödig, säger C Mores expert Harald Lückner.

Då inträffade det oväntade.

I numerärt underläge tappade Björklöven markeringen framför egen kasse och Oscar Hedman kunde skicka in kvitteringen bakom Adam Werner med mindre än två minuter kvar.

Experten var kritisk mot Björklövens försvarsspel.

– Det blir nog svårt att sova i natt för dem. De tappade koncentrationen, säger Lückner.

Matchen gick till förlängning - som spelades helt utan avbrott - och sedermera straffar.

Där fortsatte Emil Molins tunga kväll då han tappade pucken när han skulle skjuta sin straff. I stället kunde Jacob Andersson skicka extrapoängen till Björklöven som via 2–1-segern går upp på 70 poäng och en sjätteplats i tabellen. Tre före jagande Modo på sjunde plats.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag