Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björklöven sparkar Tommy Jonsson

Tommy Jonsson
Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN
Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Björklöven sparkar Tommy Jonsson som huvudtränare för A-laget. Laget kommer nu att ledas av Markus Åkerblom, och klubben kommer direkt att påbörja rekryteringen av ytterligare tränare.

– För Björklöven är det ett sportsligt misslyckande att tvingas till den här åtgärden så här tidigt på säsongen men vi har kommit till en punkt där vi inte längre ser någon annan utväg, säger Björklövens general manager, Jocke Fagervall, till klubbens hemsida.

Björklöven har fått en stentung inledning på årets säsong av hockeyallsvenskan. Gårdagens förlust mot Västervik på hemmaplan i Umeå innebar Björklövens femte raka förlust den här säsongen. Det innebar dessutom att laget ligger allra sist i tabellen.

– Vi har gått igenom och analyserat vad som varit bra och dåligt och jobbat med det stenhårt varje dag. Det finns ingenting att skylla på utan det är bara hårt arbete som kan få oss att vända på det här, sa Björklövens sportchef Daniel Johansson till Folkbladet inför gårdagens match.

"Kritiken ska riktas mot mig"

Tommy Jonsson tog SM-guld med Brynäs säsongen 2011/2012 och skrev ett tvåårskontrakt med Björklöven i april förra året. Jonsson har dock fått ta emot hård kritik efter årets katastrofala inledning, och det har under en tid diskuterats huruvida Jonsson kommer att ha en fortsatt plats i laget.

– Jag är medveten om att vi har en uppförsbacke. Samtidigt tycker jag någonstans att kritiken ska riktas mot mig, det är jag som är ytterst ansvarig. Killarna försöker och sliter. De har en härlig attityd trots att det går tungt. Ge inte dem skit, ge mig skit i så fall. Det är jag som ska ha det, för de bjuder till, sa Jonsson i en intervju med Arbetarbladet efter gårdagens förlust.

När han fick frågan om han kommer att gå till jobbet i morgon svarade han att det kommer han att göra.

"Ett sportsligt misslyckande"

Men det kommer han inte. I dag bekräftade Björklöven på sin hemsida att Tommy Jonsson sparkas som tränare från klubben.

– För Björklöven är det ett sportsligt misslyckande att tvingas till den här åtgärden så här tidigt på säsongen men vi har kommit till en punkt där vi inte längre ser någon annan utväg, säger Björklövens general manager, Jocke Fagervall.

Tidigare assisterande tränare Markus Åkerblom kommer att ta över som tränare för laget. Han kommer att assisteras av juniorsportchef och J20-tränare Jesper Jäger. Klubben kommer dessutom att påbörja rekrytering av ytterligare en tränare.