Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Björklöven skämmer ut sig själva just nu”

Foto: C More
Foto: C More

Händelserikt mellan Björklöven och Mora. 

Dalalaget vände 3-0-underläge till 5-3-ledning i den andra perioden. 

Sedan utbröt kaosscener. 

– Björklöven skämmer ut sig själva just nu, säger kommentatorn Amir Tajik i C More. 

Hemmalaget fick en drömstart och redan efter åtta minuter stod det 3-0 till ”Löven”. I spel fem mot fyra reducerade Mora till 3-1 genom Oskar Stål Lyrenäs, vilket också blev resultatet efter första 20. 

Mora fortsatte sedan upphämtningen och började göra mål efter mål. Inom loppet av fyra minuter av den andra perioden stod det 3-3. Med fem minuter kvar tog bortalaget ledningen genom Johan Persson. 

Hjärnsläpp två gånger

Sedan stod hemmalagets Alex Hutchings för hjärnsläpp när han drog upp klubban mellan benen på Isak Pantzare och fick matchstraff. 

Den händelserika andraperioden var inte slut där. Oskar Stål Lyrenäs blev tvåmålsskytt när han satte 5-3 och med sekunder kvar stod Sebastian Selin för ännu ett hjärnsläpp när han armbågade Lukas Wernblom, och denne blev liggande. 

– Björklöven skämmer ut sig själva just nu, utbrister kommentatorn Amir Tajik i C More. 

I den tredje perioden fortsatte Mora sin starka upphämtning och vann till slut med förkrossande 8-4. Men matchen kommer att utredas av Svenska spel. Läs mer här.