Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Björklöven lever - undviker konkurs

Foto: Ulf Ryd
Björklövens hopp om fortsatt spel i hockeyallsvenskan lever.
I dag upphävde hovrätten i övre Norrland tingsrättens beslut om konkurs.
Nu kan Björklöven återfå sin allsvenska plats - på Sundsvalls bekostnad.
- Det är den utvekling som vi ser nu, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lindström till HockeyExpressen.se.
Björklöven AB försattes på egen begäran i konkurs den 21 april.
Många ansåg att det var ett förhastat beslut av styrelsen och en räddningsaktion sattes igång för att rädda föreningen som blev svensk mästare i ishockey 1987.
Skulderna var på närmare tio miljoner kronor men den svåra situationen har nu klarats av genom att vissa leverantörer skrivit av sina skulder, genom aktieförsäljning och genom att pengar samlats in från Björklövens anhängare.

"Kommit in en hel del pengar"

Nu är det upp till förbundsstyrelsen att fatta ett beslut om Björklövens fortsatta existens i hockeyallsvenskan.
Mikael Lundström, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet, om hovrättens beslut:
- Vad jag förstår så har de väl bedömt att det har kommit in en hel del pengar som de kan betala sina skulder med. Nu ska ärendet granskas av allsvenska nämnden, sedan blir det ytterst en fråga för förbundsstyrelsen att fatta ett beslut om klubben är så pass frisk att de kan spela i hockeyallsvenskan eller inte.
När förbundsstyrelsen kommer att fatta sitt beslut är enligt Mikael Lundström oklart.

Sundsvall i farozonen

Men om det blir fortsatt spel i hockeyallsvenskan för Björklöven riskerar Sundsvall, som fick platsen när Björklöven begärdes i konkurs, att flyttas ned till division ett.
- Sundsvall har fått ett besked från oss att de tar en hockeyallsvensk plats utifrån förutsättningen att Björklövens konkurs äger laga kraft. Nu upphävs den och då är situationen annorlunda. Men det hänger fortfarande på vad allsvenska nämnden har att säga.
Men om Björklöven stannar kvar åker Sundsvall ur, eller?
- Ja, det är den utveckling som vi ser nu. Men ytterst är det styrelsen som fattar det beslutet, säger Mikael Lundström.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!