Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björklöven krossar Karlskoga med 5-1

Arkivbild.Foto: BILDBYRÅN

Toppmöte i hockeyallsvenskan. 

Då mosade Björklöven Karlskoga med hela 5-1. 

– Det är skitbra, vi är supernöjda, säger lagkaptenen Fredric Andersson till C More. 

Björklöven har varit seriens suveräner än så länge, men inför fredagens omgång skuggades de av Bik Karlskoga, som låg sju poäng bakom. 

Att det var så pass jämnt mellan lagen var inget som syntes på isen när de drabbade samman. Björklöven var helt överlägsna. 

Brian Cooper öppnade målskyttet i numerärt underläge i den första perioden och i den andra ökade Björklöven på till 3-0 genom Alex Hutchings och Alexander Wiklund. 

Björklöven krossar Karlskoga med 5-1

Det finns ett gammalt påstående som lyder att det inte finns något svårare i ishockey än att leda med 3-0, men Björklöven hade inga problem med det denna kväll. 

Tvärtom så utökades ledningen till hela 5-0 i den tredje perioden. Karlskoga hade inget svar på Björklövens offensiv förrän sju minuter återstod då de tröstmålade genom Fredrik Forsberg efter en dundermiss från Alexander Deilert i hemmalaget.  

Men det var alldeles för sent för att få till någon dramatik.

Björklöven spelade av matchen och vann med 5-1. Samtidigt så slog Modo Almtuna på hemmais med 6-3 och övertar andraplatsen från Karlskoga.  

– Det är bara att gnugga på. Vi åker på bortaturné nu och det är bara att fortsätta vinna. Det är medgång nu, vi måste ta det på rätt sätt bara, säger Fredric Andersson till C More. 

”Brorsan fick stå i bortaklacken i dag”

Det var allt som allt en perfekt dag för Björklöven, som inför matchen dessutom meddelade att de förlängt sitt avtal med den hyllade sportchefen Per Kenttä till 2024. 

Det är idel framgång just nu för ”Löven”, vilket märks på publiktrycket. 

– Jag fick inte tag på biljetter till brorsan ens, han fick stå i bortaklacken i dag, säger Andersson.