Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag hoppas domaren åker hem och tittar sig i spegeln”

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Bortalaget förstörde festen för jubilaren Jeremy Boyce.

Serieledande Björklöven vann toppmötet borta mot Timrå med 4-1 – klubbens åttonde raka seger.

Jonathan Dahlén var rejält ilsken efter matchen.

– Jag förutsätter att domaren åker hem och tittar sig själv i spegeln som vi spelare gör. Han var extremt dålig i dag, säger Dahlén till Hockeynews.

Björklöven går fram som en ångvält i hockeyallsvenskan.

På fredagskvällen reste Umeålaget till bortamöte med Timrå där hemmalaget hyllade jubilaren Jeremy Boyce, 26, som spelat 500 matcher i Timråtröjan.

Pontus Andreasson gav gästerna ledningen i powerplay i den första perioden. Och i den andra utökade Hardy Häman Aktell med en riktig projektil i nättaket.

Timrå kom tillbaka och reducerade genom Jonathan Dahlén och det stod 2-1 till Björklöven inför den tredje akten.

Björklöven tog åttonde raka segern

Där tog Timrå ut målvakten med tre minuter kvar, men Justin Crandall kunde punktera matchen genom att göra 3-1 och med 40 sekunder kvar drog Alexander Wiklund in fyran.

– Björklöven är en maskin. Det ska bli mycket intressant att se hur långt detta bär, säger C Mores expert Harald Lückner.

Björklöven har nu vunnit åtta raka matcher och leder serien sex poäng före Modo, åtta före Karlskoga.

– Vår mentalitet är att vi fokuserar på en match i taget och ser till att vinna den, sen går vi vidare till nästa match. Det fungerar bra tycker jag. Vi har ett bra system som alla spelare håller sig till där alla bidrar, säger Björklövens succémålvakt Joe Cannata till C More.

Timrå är fyra i hockeyallsvenskan och har nu förlorat sina två senaste matcher.

– Vi förlorar mot ett riktigt bra Björklöven. Det är små detaljer som avgör. Men jag är riktigt nöjd med stora delar av vårt spel, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till C More.

Det var dock uppretat i Timrålägret efter matchen.

Jonathan Dahléns ilska: ”Extremt dålig”

I samband med Björklövens 3-1 revs Timrås Tobias Lindberg ner och Crandall kunde enkelt skicka in pucken i tom kasse.

– Jag vet inte om ”Tobbe” skulle lägga sig ned medvetet som domaren påstår, när han gjort bort två stycken och får en slashing. Jag köper inte det för fem öre, men det var samma med den här domaren mot Björklöven på försäsongen, säger Jonathan Dahlén till Hockeynews.

Dahlén anklagade också Björklövens back Oliver Larsen för filmning efter en situation där Dahlén visats ut för hög klubba.

– Jag förutsätter att 26:an (Oliver Larsen, reds. anm.) får böter på 5000 och att domaren åker hem och tittar sig själv i spegeln, som vi spelare gör. Han var extremt dålig i dag, säger Dahlén till sajten.