Björklöven bröt den tunga trenden – mot Södertälje

Foto: JOHAN DALI / FRILANSFOTOGRAFERNA / 420 FRILANSFOTOGRAFERNA.SE
Foto: JOHAN DALI / FRILANSFOTOGRAFERNA / 420 FRILANSFOTOGRAFERNA.SE

Södertälje hade mer än dubbelt så många skott på mål än Björklöven i matchen på måndagen. Ändå stod det 3-0 till Björklöven efter två perioder.

SSK reducerade i sista minuten men närmare än så kom de inte.

Björklöven vann med 3-2.

– Det var en tajt match, säger Björklövens Adam Werner.

Efter en händelselös första period i matchen mellan Björklöven och Södertälje i hockeyallsvenskan kopplade Björklöven greppet i andra med hela tre mål.

Södertälje kämpade för att komma ikapp hela tredje perioden och lyckades sätta press. Jesper Lindén spräckte nollan efter några minuter och med mindre än 40 sekunder kvar av matchen reducerade Victor Andersson till 3-2, som också blev slutresultatet.

Totalt antal skott på mål var 33-13 med fördel till Södertälje, men Adam Werner i Björklövenmålet stod för en stabil insats.

– Det var en tajt match mot ett Södertälje som är i bra form, men vi spelade bra bakåt och fast de sköt mycket var det en del utifrån och en del lösa skott. En bra bortamatch, säger Adam Werner efter matchen.

"Vi har höga mål"

Björklöven som tog sin första trepoängare på bortais på över en månad kan nöja sig åt att ha brutit den svaga formkurvan, och ligger nu fyra i tabellen.

– Det har känts jättebra och nu börjar vi få ihop försvarsspelet, då blir det bra resultat. Det är klart att det är skönt att bryta den, vi har ett oerhört stöd hemma och vi har bra stöd borta nu också, säger Adam Werner.

– Vi vill vara med när det drar ihop sig till slutspel och spela de roliga matcherna, så vi har höga mål, fortsätter han.

För Södertälje däremot innebär förlusten en motsatt trend, på de sex senaste matcherna inför måndagen hade de bara förlorat en. Den tunga starten på säsongen med sex raka förluster gör sig fortfarande påmind och de ligger på plats 10 i tabellen.