Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bisarra bilderna: ”Kan inte annat än skratta”

Rejält upprört i hemmalagets bås efter utvisningen.Foto: C More
Gustav Berglund går omkull - utan kontakt.Foto: C More

Tre mål framåt, noll mål bakåt och en av säsongens mest bisarra utvisningar. 

Där har ni Björklövens första 20 minuter i den stora krossen mot Västerås. 

– Det är så långt ifrån utvisning man kan komma. Man kan inte annat än skratta åt det, säger C More:s expert Harald Lückner. 

Det var tydligt ganska snabbt vilket av de två lagen, Björklöven och Västerås, som var det dominanta. Björkarna från Umeå visade under de inledande 20 minuterna att de är numret större än Västerås. 

De dominerade skottstatistiken totalt, höll tätt bakåt och stack i väg till en 3-0-ledning. 

Men perioden slutade i förvirringens tecken för Björklövens Carl Grundström, som fick en tvåminutersutvisning för slashing. 

Vad han hade gjort? Absolut ingenting. 

Domaren erkänner missen

Västerås Gustav Berglund tog med sig pucken framför Grundström och Björklövenspelaren sträckte sig efter den med klubban. 

Men Berglund var snabbare i såväl tanke som handling och Grundström kom inte nära honom. Men då snavade Berglund och föll till isen. 

Domaren blåste direkt. 

– Det är så långt ifrån utvisning man kan komma, utbrister Harald Lückner, expert i C More. 

– Det syns ju tydligt att han tappar skäret. Varför tar de inte bort utvisningen?, frågade sig kommentatorn Stefan Klementz. 

Björklöven körde över Västerås

Björklövenbänken med Hans Wallson i spetsen tyckte likadant och visade det med all önskvärd tydlighet. Utvisningen stod dock kvar. 

Domaren Patrik Björkander erkände efter den första periodpausen att han gjorde fel. 

– Jag såg inte den på jumbotronen, hade jag gjort det hade jag kunnat ta bort den. Det ska inte vara någon utvisning, sa Björkander i C More.

Efter 3-0 i den första perioden fortsatte Björklöven att ösa på. Resultatet var 7-1 efter den andra perioden efter att laget gjort tre mål på 45(!) sekunder. 

Slutresultatet skrevs till 9-1 och Björklöven har nu maximala tolv poäng på fyra matcher.

I Hockeyjuryn diskuterar Sanny Lindström och Johan ”Mr Madhawk” Svensson sviniga tacklingar, bottenlagen HV71 och Linköping samt importerade poängkungar.