Linus Lundin. Foto: C MoreLinus Lundin. Foto: C More
Linus Lundin. Foto: C More
Bik Karlskoga firar. Foto: C MoreBik Karlskoga firar. Foto: C More
Bik Karlskoga firar. Foto: C More
AIK-tränaren Roger Melin. Foto: C MoreAIK-tränaren Roger Melin. Foto: C More
AIK-tränaren Roger Melin. Foto: C More

Bik Karlskoga bjöd på en kross mot AIK

Publicerad

KALRSKOGA/STOCKHOLM. Ett formtoppat AIK mot ett formsvagt BIK Karlskoga.

Då bjöd värmlänningarna på en kvalkross.

AIK fick se sig besegrade med 4-1, och nu väntar en möjligt avgörande match på lördag.

Tabelltvåan BIK Karlskoga hade aldrig en chans mot Mora i den Hockeyallsvenska finalen. Tre förluster på lika många matcher, och i en dryg vecka har laget fått vänta på att få spela igen.

I kväll var det dags igen, och vilan till trots så var Karlskoga det klart hetare laget genom hela matchen och efter två snabba mål i matchupptakten var AIK aldrig ens nära att hota.

"Han mår inte bra"

Som allra värst för AIK var det när Daniel Wessner bombade in 3-0 från långt håll. Linus Lundin som ditills hade vaktat AIK:s kasse byttes då ut.

– Det är jättejobbigt för honom, han mår inte bra så klart, säger AIK-tränaren Roger Melin.

AIK valde att vila den ordinarie målvakten Gaspar Kroselj efter att han spelat fem matcher på nio dagar. Det ångrar inte Melin att han gjorde.

– Jag vet inte om Gaspar hade kunnat göra så mycket åt de två första målet, kanske det tredje hade han kunnat ta. Men på de två första var det katastrofalt spel runt kassen.

 

LÄS MER: MAGNUS NYSTRÖM: Grabbarna från vischan var kaxigast och bäst

 

Linus Lundin berättar om känslorna:

– Jag tycker att jag ska ha tvåan och trean alla dagar i veckan, absolut. Så det är surt, jag vet inte riktigt vad jag ska säga, säger Lundin.

Tvåa första skotten går in, hur laddar du om efter det?

– Det är bara att försöka släppa dem och gå vidare. Jag hade väl inte så mycket att göra under matchen. Det var väl mest deras omställningar när de fick några lägen, men de är svåra. Det är tråkigt att behöva släppa två billiga när man inte spelat på ett tag.

– I kväll kommer det nog vara tungt absolut. Men sen är det träning i morgon och då är det bara att gnugga vidare och gå vidare. Det är ny match på lördag. Man kan ändå inte påverka det som hänt så det är bara att titta framåt.

Kan avgöras på lördag

Matchserien i bäst av tre vänder nu till vår kungliga huvudstad, där AIK på lördag tar emot på Hovet och för andra gången på mindre än en vecka spelar AIK med kniven mot strupen. Vinna eller försvinna är förutsättningarna.

Segraren i matchserien kommer att möta Rögle i bäst av sju där den som först vunnit fyra matcher spelar SHL-ishockey till hösten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag