Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stängs av efter betting: ”Jag lider med honom”

Troja-Ljungbys målvakt Wictor Ragnewall fälls för otillåten vadhållning efter att ha spelat på matchen mellan Boden och Kalix i förra säsongen play off-spel. 

Ragnewall stängs av till november av förbundets disciplinnämnd.

– Jag lider med Wiktor och han känner såklart att han sätter sig själv och laget i en dålig sits men reglerna är klara vad som gäller, säger sportchefen Daniel Håkansson.

Den match som Wictor Ragnewall lagt ett spel på och sedan blivit anmäld och dömd för ägde rum i senvintras då Kalix och Boden möttes i play off-spelet till Hockeyallsvenskan. 

På grund av detta stängs Ragnewall av till november. Han får heller inte träna med Troja-Ljungby, som ändå kommer ha 28-åringen kontrakterad. 

– Grymt tråkigt för alla inblandade att få denna avstängning men bara att acceptera och lösa situationen. Jag lider med Wiktor och han känner såklart att han sätter sig själv och laget i en dålig sits men reglerna är klara vad som gäller. Men det är bara för Wiktor att komma igen och vara redo när hans avstängning är hävd i november, säger sportchef Håkansson. 

Värvar ny målvakt till november 

För att lösa den uppkomna situationen har Smålandslaget plockat in Anton Svensson, som har ett förflutet i föreningen. Han återvänder efter att ha spelat i polska KH Torun förra säsongen. På Trojas hemsida meddelas att Svensson skrivit på ett avtal till 15 november. 

– En grymt bra kille och målvakt med erfarenhet som nu får en möjlighet att spela i Hockeyallsvenskan för första gången i karriären, säger Daniel Håkansson.