Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stängs av efter betting: ”Jag lider med honom”

Troja-Ljungbys målvakt Wictor Ragnewall fälls för otillåten vadhållning efter att ha spelat på matchen mellan Boden och Kalix i förra säsongen play off-spel. 

Ragnewall stängs av till november av förbundets disciplinnämnd.

– Jag lider med Wiktor och han känner såklart att han sätter sig själv och laget i en dålig sits men reglerna är klara vad som gäller, säger sportchefen Daniel Håkansson.

Den match som Wictor Ragnewall lagt ett spel på och sedan blivit anmäld och dömd för ägde rum i senvintras då Kalix och Boden möttes i play off-spelet till Hockeyallsvenskan. 

På grund av detta stängs Ragnewall av till november. Han får heller inte träna med Troja-Ljungby, som ändå kommer ha 28-åringen kontrakterad. 

– Grymt tråkigt för alla inblandade att få denna avstängning men bara att acceptera och lösa situationen. Jag lider med Wiktor och han känner såklart att han sätter sig själv och laget i en dålig sits men reglerna är klara vad som gäller. Men det är bara för Wiktor att komma igen och vara redo när hans avstängning är hävd i november, säger sportchef Håkansson. 

Värvar ny målvakt till november 

För att lösa den uppkomna situationen har Smålandslaget plockat in Anton Svensson, som har ett förflutet i föreningen. Han återvänder efter att ha spelat i polska KH Torun förra säsongen. På Trojas hemsida meddelas att Svensson skrivit på ett avtal till 15 november. 

– En grymt bra kille och målvakt med erfarenhet som nu får en möjlighet att spela i Hockeyallsvenskan för första gången i karriären, säger Daniel Håkansson.