Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beslutet: ”Jag hade kört fast i Leksand”

Grönberg. Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Martin Grönberg är klar för norska Sparta Sarpsborg.

Efter ett helt liv i Leksand väljer 24-åringen att fortsätta karriären i Norge.

– Jag hade kört fast lite i Leksand, säger Martin Grönberg till klubbens hemsida enligt Mittmedia.

Martin Grönberg har spelat i Leksand sedan barnsben. Från pojklagen via juniorlaget upp till A-laget. Under förra säsongen var han delaktig i Leksands fina säsong i Hockeyallsvenskan och gjorde sju mål och fem assister på 48 matcher i grundserien.

Men nu lämnar leksingen sin moderklubb för norska Sparta Sarpsborg. Det stod klart redan i april att Grönberg skulle lämna Leksand. Under tisdagen presenterades han av Sparta Sarpsborg.

– Jag hade kört fast lite i Leksand. Jag stod still i utvecklingen. Nu ringde Sjur (Sjur Robert Nilsson) och ville ha mig till laget, och frågade om jag ville testa något nytt. Sedan föll det på plats ganska snabbt, säger Martin Grönberg.

Grönberg: ”Det ska filas på”

I Sarpsborg återförenas han med tränaren Sjur Robert Nilsson som tränade Grönberg under två perioder i Leksand.

–  Det är en spelare som kommer till mycket chanser. Vi får ta den sista biten och omsätta bra målchanser till mer mål. Som jag ser det har han väldigt mycket av det jag söker i forwards. Han är bra tränad, har bra blick och bra generella färdigheter, säger Sjur Robert Nilsson till Mittmedia.

Grönberg ser klubbytet som en möjlighet till att utvecklas som spelare på just de punkter som Nilsson nämner.

– Jag vill utvecklas och bli så bra som jag kan. Speciellt de senaste säsongerna har jag som sagt kommit till mycket lägen. Den sista biten ska filas på, men det gäller att fortsätta komma till lägena.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!