Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet om Timrå IK – undviker en konkurs

Foto: Anna-Lena Bergqvist

Timrå IK begärs inte i konkurs. Beskedet kom på en presskonferens som klubben höll tillsammans med kommunen under torsdagen.

– Det här är ju fantastisk skönt, säger klubbchefen Lars Nolander.

Beskedet har tidigare varit att klubben måste få fram tre miljoner kronor innan månaden är slut om konkursen ska kunna undvikas. Lösningen blir att Eon Arena kommer att bjudas ut på marknaden, men någon köpare finns inte än.

- Arenan kommer att säljas och från Timrå kommun ser vi att vi kan trygga barn- och ungdomsverksamheten och även trygga Timrå IK:s möjligheter att fortsätta bedriva hockeyverksamhet, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand.

Klubbchefen Lars Nolander fanns också med på presskonferensen och var så klart lättad.

– Det här är ju fantastisk skönt kan jag säga. Med det här har vi räddat föreningen och vi har kommit till en lösning som betyder att vi kan fortsätta med vår verksamhet från ungdomarna till A-laget. Timrå IK och Timrå kommun hör verkligen ihop och därför har vi ett bra samarbete.

Vill ha mer ideellt arbete

Men även om det var glada miner i Timrå i dag så inser de inblandade att faran inte är över.

- Lösningen är en kortsiktig åtgärd som gör att vi kan göra rätt för oss när det gäller skulder och att vi kan göra rätt för oss i närmsta framtiden. Men det kommer att bli kostnadsneddragningar, bland annat genom att vi kommer att ha färre anställda. Vi behöver hitta mer ideella krafter och inse att vi hamnat här eftersom kostnaderna är högre än intäkterna.

Skulden hos Skatteverket har varit 1,5 miljon och utöver det är klubben skyldig "ett par miljoner" till enligt Nolander.

– Men de ska betalas direkt, kanske redan i morgon, säger han till ST.nu.

Nolander tror att klubben och kommunen kan ha hittat en köpare av arenan i februari.