Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Forsberg avslutar nu karriären

Johan Forsberg.Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Forsberg i Luleå.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

En lång och framgångsrik karriär är över.

Johan Forsberg, 34, meddelar att han har gjort sitt som hockeyspelare.

”Det blir ingen nästa säsong”, skriver han på Instagram.

Modo hann vinna första matchen i den hockeyallsvenska finalen mot Björklöven innan coronapandemin satte stopp för säsongen.

Det blev också Johan Forsbergs sista match.

Veteranens kontrakt med Modo sträckte sig över säsongen 19/20 och nu står det klart att 34-åringen avslutar hockeykarriären. Den förre Luleå- och Skellefteåspelaren, som totalt noterades för tio säsonger i SHL, skriver själv om beslutet på Instagram. 

”Att nå slutet är inte att avsluta och kanske kommer jag alltid att vara hockeyspelare. Förmodligen är det så. Men nu har det blivit dags att lägga skridskorna på hyllan. Det blir ingen nästa säsong”, skriver han.

Johan Forsberg avslutar karriären

Piteåkillen Johan Forsberg, som vunnit SM-guld med Skellefteå och CHL med Luleå, skriver vidare att han aldrig kommer få någon tröja hissad i något tak. Men att han genom idrotten har fått vänner för livet.

För det är han väldigt tacksam.

”Det är med många känslor man står här med hjärtat i ena handen och en gammal suspensoar i den andra. Förändring är ofta läskigt men ibland nödvändigt och utan att riktigt veta exakt var jag ska så startar nu en ny resa, i ny riktning. Jag hoppas verkligen att vi ses nånstans på vägen. Så än en gång och från djupet av mitt hjärta: tack för alla minnen, tack för allt!”, skriver Johan Forsberg.