Nichlas Falk kollapsade under hyllningsceremonin. Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅNNichlas Falk kollapsade under hyllningsceremonin. Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Nichlas Falk kollapsade under hyllningsceremonin. Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Nichlas Falk kollapsade under hyllningsceremonin. Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅNNichlas Falk kollapsade under hyllningsceremonin. Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Nichlas Falk kollapsade under hyllningsceremonin. Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Foto: HÅKAN NORDSTRÖM/TT / HÅKAN NORDSTRÖM TT NYHETSBYRÅNFoto: HÅKAN NORDSTRÖM/TT / HÅKAN NORDSTRÖM TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HÅKAN NORDSTRÖM/TT / HÅKAN NORDSTRÖM TT NYHETSBYRÅN

Klubbens besked – efter Falks kollaps

Publicerad

Det skulle vara en glädjens kväll på Hovet när Nichlas Falks tröja skulle hissas.

Men tröjceremonin kom att hamna i andra hand när Falk svimmade två gånger om.

Och nu står det klart att Södertälje SK får klara sig utan Falk som tränare i kväll.

"Nichlas Falk kommer inte att medverka vid kvällens match" skriver klubben på sin hemsida. 

Tills vidare får assisterande tränaren Dennis Bozic huvudansvaret för laget. 

Efter att i flera år varit en hyllad och älskad dirigent i Djurgården Hockey kom passningskungen Nichlas Falks tröja att i går hissas till taket i Hovet. 

Men ceremonin hade knappt hunnit börja innan de tusentals i publiken satte andan i halsen när Falk till synes lealös föll till isen och blev liggande i några långa sekunder, innan han kvicknade till och kunde fullfölja ceremonin. 

"Vilken Youtube-grej" skämtade Falk om efter att ha kommit på fötter, och applåderna dånade in till 46-åringens skämt.

 

LÄS MER: Beskedet: Drabbad av akut hjärtflimmer 

Svimmade igen - i Wikegårds famn

Efter att ha fullföljt ceremonin kom Falk att hamna i Niklas Wikegårds "studio" nere vid sargen, och där svimmade han en gång till. 

– När jag såg honom falla ihop tänkte jag att det var ett blodtrycksfall. Man har ju sett några sådana genom åren och jag har själv drabbats av det. Det är som att någon kapar benen på en, detär otäckt, sa Wikegård efter matchen. 

 

LÄS OCKSÅ: Niklas Wikegård om rädslan efter otäcka scenerna 

Beskedet: Inte med i kväll

Efter att Södertälje SK sparkat Mats Waltin tidigare i veckan så har Nichlas Falk fått större förtroende som tränare i krisklubben - men till kvällens match hemma mot IK Oskarshamn kommer Falk inte att finnas med. 

"Han mår efter omständigheterna bra men efter ceremonin fördes han till sjukhus där han stannade över natten för observation. Nichlas Falk kommer inte att medverka vid kvällens match. Klubben jobbar på en tränarlösning och kommer gå ut med det inom kort.  Det viktiga i sammanhanget är dock så klart Nichlas hälsa." skriver klubben i ett pressmeddelande på sin hemsida. 

I stället kommer den nya assisterande tränaren Dennis Bozic att leda laget tillsammans med skadade lagkaptenen, tillika NHL-veteranen, Nicklas Grossmann. 

https://twitter.com/SodertaljeSK/status/918765923959533568
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag