Berglund slutar som sportchef i Djurgården

Publicerad

Challe Berglund lämnar sportchefsjobbet i Djurgården. Det forna storlaget ligger bara nia i hockeyallsvenskan efter nitton omgångar.

Nu vill Berglund fokusera på enbart tränarjobbet, berättar han för DN.se.

– För mig är Djurgården en hjärtesak, säger Berglund.

Djurgården åkte ur elitserien den gångna säsongen. Tanken var att laget skulle studsa upp direkt.

Men det har gått knackigt i allsvenskan. Stockholmslaget ligger bara nia i tabellen efter nitton spelade omgångar.

Då väljer Charles "Challe" Berglund att kliva av sitt sportchefsjobb.

Fortsätter som tränare

Berglund blir dock kvar som tränare i klubben. Det var de dubbla rollerna som blev för mycket.

– Jag fick frågan om jag kunde ta båda. Man är ju lojal, så jag sa ja. Det har funkat okej, men inte optimalt. Nu ska jag lägga undan sportchefsrollen och bara fokusera på tränardelen, säger han i en intervju med DN.se.

Som spelare representerade Berglund Djurgården i över tio år. Dif–hjärtat gör nu att motgångarna känns extra tunga.

– När vi förlorar mår jag dåligt och när det går bra seglar man ju på moln. Jag har ett stort engagemang. För mig är Djurgården en hjärtesak, säger han.

Inte klart med ersättare

Enligt Berglund är det inte klart vem som ersätter honom som sportchef.

– Den hamnar inom parentes. Vi behöver fokusera på att klättra i tabellen. Då handlar det om att förbättra sportsliga grejer.

Djurgårdens nästa match i allsvenskan är på måndag den 12 november, mot Västerås.

 

Av Gustav Bådagård

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag