Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Bästa uppsättningen som någonsin skådats"

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Två klassiska lag drabbar samman i en stekhet hockeyallsvensk final.

Kan Leksands IF vinna och sedan även slå ut ett SHL-lag för att ta sig tillbaka?

Eller ska klassiska Timrå IK gå hela vägen med Jonathan Dahlén i spetsen?

SportExpressen har nu rankat lagen. 

I kväll börjar den stekheta finalserien mellan Timrå IK och Leksands IF där en plats i Direktkvalet till SHL står på spel - mot tabelljumbon i SHL. Förloraren i den här matchserien kommer sedan att möta vinnaren i den hockeyallsvenska slutspelsserien i en matchserie bäst av tre där segraren sedermera får möta laget på plats 13 i SHL. 

SportExpressen har nu rankat de två final-lagens lagdelar och tippat utgången av matchserien. 

Målvakter 

Leksands IF

Kanske den svagaste lagdelen. Har inte haft någon målvakt som levererat över tid i vinter och nyligen inhämtade Robin Rahm har visserligen en hög högstanivå vilket han visat under sina fem starter - men det finns ändå många frågetecken att placera bakom Leksands målvaktsuppsättning. Håller den verkligen nu när ALLT ska avgöras? 

Timrå IK

Henrik Haukeland toppade målvaktsligan i Hockeyallsvenskan och har efter flytten från just Leksand tagit ytterligare ett kliv i sin utveckling. Är inte den mest meriterade målvakten men på förhand är det ändå klar fördel Timrå i målvaktsmatchen i matchen. Kommer behöva spela på sin högstanivå hela tiden mot Leksands skarpskyttar.

Backar 

Leksands IF

Väldigt bra backuppsättning på hockeyallsvensk nivå även om jag saknar den där riktiga försvarsgeneralen som står upp när matcherna intensifieras. Vem ska få stjärnor som Jonathan Dahlén och Alex Lavoie att tveka när de bryter in mot mål? Efter värvningarna av McNally och Madaisky så är det ändock fördel Leksand här.

Timrå IK

Om Leksands backuppsättning är namnkunnig så är Timrås den raka motsatsen - vilket i sig inte är negativt. Och när Leksand saknar en försvarsgeneral så har Timrå tuffingarna Jesper Dahlroth och Didrik Strömberg som kommer att få Leksands stjärnspelare att tänka två gånger innan de bryter in mot mål eller snurrar vid sargen.

Forwards

Leksands IF

Kan inte bli annat än fem stjärnor här. Leksands forwardsuppsättning kan vara den bästa som någonsin skådats i andraligan, möjligtvis i kamp med Malmö Redhawks under supersatsningen med Linus Klasén osv. Efter värvningarna av de tyska poängkungarna så har Leksand alla verktyg för att här vinna matcher. 

Timrå IK

Har Jonathan Dahlén. Bara det ger två getingar då supertalangen är ensamt värd att följa den här matchserien (kommer att bli en stjärna i NHL och gör nog sista säsongen i Sverige, njut!). Men även bakom honom finns en djup arsenal av väldigt skickliga forwards. Inte de stora namnen - men oj vad här finns talang och skills. Håll utkik!

Han blir...

... Poängkungen i Timrå: Jonathan Dahlén. En av världens största talanger utanför NHL och Dahlén har under säsongen visat att han sin unga ålder till trots är redo att bära ett lag på den här nivån på sina axlar. Hittar alltid sätt att göra poäng och känslan är att Leksand kan försöka hur mycket de vill - Dahlén går inte att stoppa...

... i Leksand: Alex Friesen har spelat riktigt bra under säsongen och som så många andra transatlanter så är känslan att han kommer höja sig "come playoffs". Det ligger i deras DNA, och med rätt omgivning har Friesen allt för att skjuta hem den här matchserien till Leksand. 

Så slutar matchserien

Timrå IK - Leksands IF 2-3 i matcher.

Timrå vann serien och har under säsongen visat sig redo för den uppgift de nu står inför. Men känslan är ändå att Leksand har ett lag som är bättre lämpat för slutspelsmatcher. Rutinen finns, minst sagt. Och jämfört med det Leksand som för ett år sedan åkte ur SHL så är faktiskt årets upplaga bättre än laget då. Känslan är att den här matchserien löper hela vägen ut, och Leksand till slut drar det längsta strået efter att man avgör i slutet av den femte matchen. 

Då spelas matcherna mellan Timrå och Leksand

Fredag 9 mars, Timrå IK - Leksands IF klockan 19:00.

Söndag 11 mars, Leksands IF - Timrå IK klockan 15:00.

Tisdag 13 mars, Timrå IK - Leksands IF klockan 19:00.

Torsdag 15 mars, Leksands IF - Timrå IK klockan 19:00

lördag 17 mars, Timrå IK - Leksands IF klockan 15:15.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!